Poate unii dintre voi ar vrea sa afle date care se afla pe un telefon care are cod PIN. Cum ar tregbui sa procedati pentru a afla totusi datele respective? Credeti ca nu este posibil? Vorba aia: nimic nu e imposibil.

O echipa de cercetatori de l.a o universitate din Germania au descoperit ca frigul poate fi  un  bun aliat al celor ce vor sa afle date dintr-un smartphone cu Android parolat.

Cercetatorii au reusit sa salveze datele din memoria RAM al unui Samsung Galaxy Nexus prin procedeul descoperit de ei pe care l-au numit FROST (Forensic Recovery of Scrambled Telephones).

Procedeul este unul simplu si presupune a avea un smartphone, blocat cu cod PIN sau desen personalizat din care vreti sa aflati datele respective si trebuie sa il raciti până la temperatura de -15 grade Celsius. Datorita acestei  temperaturi reduse, cipul de memorie RAM reuseste sa isi pastreze datele in el o perioada de timp, dupa ce pierde alimentarea.

Pentru a le accesa, telefonul trebuie scos repede din congelator, ii inlocuiti bateria cu una calda si incarcate si fortati telefonul sa reporneasca.

Cei care au realizat studiul au obtinut prin acest mod din telefonul respectiv imagini, emailuri şi lista cu ultimele pagini web accesate.

Asadar, daca doriti sa aflati daca prietena sau prietenul vostru va inseala sau banuiti ceva, puteti afla totul avand putin acces la telefonul acesteia sau acestuia.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *