Cum reactionam la stres

Organismul uman reactioneaza imediat la factori ce nu ii priesc. Este de datoria noastra sa ne dam seama ce se intampla si sa actionam ca atare. Astfel ca pe cat de ciudat pe atat e adevarat organismul ractioneaza altfel decat in mod normal; sa nu te surprinda cand iti va fi somn mai des, cand nu te vei putea trezi de dimineata.

Semnul stresului sunt evidente si se identifica prin:

  • Momente in care nu te poti exprima corect, nu iti gasesti cuvintele la propriu, te concentrezi mai greu si pe deasupra anxietatea isi face simtita prezenta. Acestea sunt cazuri clasice ce se produc din cauza stresului, dar mai exact tine de fluctuatia hormonala care in unele momente tine creierul alert si alte ori se produce un declin.
  • Racelile frecvente care dureaza prea mult. Se datoreaza tot stresului pentru ca pe fondul unui sistem imunitar slabit si cu forta stresului care sa actioneze in mod constant organismul lupta din ce in ce mai greu cu raceala si starea proasta.
  • Aceleasi fluctuatii hormonale determina si caderea parului. Pentru femei este un chin pentru ca asta devine si jenant la un moment dat. Unghiile incep si ele sa se deterioreze.
  • Durerile de stomac sunt din ce in ce mai pronuntate. Asta se datoreaza si unui program neregulat de masa pentru ca stresul te face sa uiti de masa. In plus stresul “ataca” nervii stomacali ceea ce va afecta pe termen lung si digestia.
  • Stresul se resimte in orice situatie cand esti racit sau lovit chiar. Pentru ca ranile se vor vindeca mai greu. Nivelul de hidratare scade, organismul asimileaza mai greu orice ii oferi.
  • Un alt caz putin ciudat este cel al urechilor care tiuie. Se crede ca te vorbeste cineva in varianta populara insa de fapt studiile arata ca acesta este un alt semn al stresului si in cazul femeilor se manifesta mai greu cu o incidenta de 43%.

One Thought to “Cum reactionam la stres”

  1. Eu stiam doar ca pur si simplu ai o oboseala cronica si esti mai mereu cu o presiune pe tine de parca esti la maraton si trebuei sa te grabesti sa termini ceva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.