consum energieconsum energie

Fiecare electrocasnic din casa ta este un consum zilnic de energie. Nu este de mirare ca ai facturi destul de mari de vreme ce in lumea moderna ne-am obisnuit sa ne inconjuram de gadget-uri si sa ne bazam pe ele din ce in ce mai mult. Chiar si asa ar trebui sa tii cont si de consumul lor si cu mici trucuri ajungi sa iti bifezi modalitati prin care reduci din facturile la electricitate:

  1. Stiai ca o masina cu incarcare a hainelor in orizontala este cea care consuma mai putin? Asta se aplica atat cand vine vorba de apa cat si de energie.
  2. Scoate toate aparatele din priza cand nu le folosesti. Un televizor inchis de fapt inca consuma energie. Si asta se aplica pentru mai toate din jurul tau si mai ales pentru incarcatoarele care stau in priza insa nu furnizeaza energie unui aparat. Asa ca fii sigur ca ai scos tot din priza sau accesezi acel buton de inchidere direct de la sursa.
  3. Ai grija sa alegi acele aparate, electrocasnice care se bazeaza pe o tehnologie moderna si sunt capabile sa aiba un consum mai redus. De preferat sa fie mai tarziu de 2001 fabricate.
  4. Ai dori sa ai in vedere izolatia locatiei caci in acest mod iti pastrezi caldura pe timp de iarna si racoarea pe timp de vara, un echilibru perfect cand vine vorba de mediul ambiant.
  5. Ventilatoarele care se ataseaza pe tavan sunt cu mult mai utile cand vine vorba de consumul de energie.
  6. Foloseste mereu un termostat la orice sursa de caldura ai avea. Acesta este capabil sa opreasca functionarea aparatului cand se ajunge la po anumita temperatura, ceea ce iti va reduce de asemenea consumul caci nu va functiona non stop.
  7. Inlocuieste becurile pe care le ai cu cele de tip led, cele moderne si in plus nu ar strica sa optezi pentru anumite surse becuri cu senzori.

De

Un comentariu la „Cum sa ai grija de consumul de energie si nu numai”
  1. Mulțumim! :-*p.s. Gabi, dacă tot nu reușesc să vă citesc blgoul, n-ai putea măcar să-ți pui opțiunea de text integral pentru reader? cen Google Reader eemi apar eenceputurile textelor, dar cu ate2ta răme2n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *