Se spune ca „dar din dar se face rai”; sa ajuti pe cei care nu au acelasi noroc ca si tine inseamna nu numai o fapta nobila ci si o modalitate de a spori increderea in tine, o modalitate de a fi mai fericit. Pe cat de surprinzator poate sa sune asta pe atat de adevarat, conform cercetatorilor si studiilor realizate in acest sens.

Cercetatorii de la Harvard Business School au realizat un studiu in acest caz si au ajuns la concluzia ca a impartasi cu semenii tai partea materiala inseamna sa iti amplifici starea de fericire si mai mult decat atat inseamna sa iti aduci un plus pentru sanatate- cand te simti bine din interior se vede la exterior insa si inversul situatiei se aplica.

Totul se leaga si de o stare de bine ce ti-o ofera impartasirea cu cei din jurul tau. Pana la urma a face un bine te face sa te simti bine. Si daca pentru a fi fericit inseamna sa ajuti nu este de neglijat nici faptul ca a ajuta se refera la propria persoana. Fercirea de multe ori trebuie sa o inveti caci te avanti in atat de multe proiecte si ai atat de multe asteptari insa cand se intampla ceea ce iti doreai parca uiti sa te opresti in loc si sa te bucuri de ceea ce ai realizat. Este poate o situatie comuna. Viata este pana la urma ceea ce ti se intampla cand tu de fapt te preocupi de altceva.

Invata sa fii fericit. Cum? Traieste in prezent. Pentru ca asta conteaza, pentru ca nu are rost sa ai regrete si conteaza sa inveti din greseli insa nu se te legi mereu de aceeasi poveste. Mai mult decat atat renunta la rau. Intreaba-te mereu de ce ai avea nevoie de asa ceva. Mai degraba invata sa fii netru in varii situatii.

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *