Chitara reprezinta un instrument fenomenal de cantat atat pentru adulti, cat si pentru copii. Daca este inclinat spre lumea artistica, si cu predilectie spre lumea muzicala, ajuta-l pe copilul tau sa isi dezvolte aceasta pasiune a sa cumparandu-i o chitara clasica copii. Sau poate ca tu esti pasionat de aceasta frumoasa arta care iti dezvaluie o latura mai soft a ta si iti doresti sa te perfectionezi?

De la a avea pur si simplu intentie si pana la a pune in aplicare ceea ce iti doresti mai este cale lunga. Pentru inceput, trebuie sa-ti achizitionezi o chitara principala si sa te inscrii la niste cursuri muzicale. Nu orice instrument muzical este potrivit pentru un incepator si nici nu trebuie sa cazi in capcana preturilor, care pot fi foarte variate si de la cele mai mari pana la cele mai mici. Trebuie sa incepi prin a vedea in magazinele fizice sau online chitara clasica pret care sa te multumeasca. Cu asta te poate ajuta si un profesor de muzica sau un prieten chitarist daca ai asa ceva.

Ca profesor sau indrumator iti poate sta si o cunostinta care canta intr-o formatie sau care care tot felul de instrumente muzicale acasa si are timp la dispozitie. Pasiunea primeaza in acest domeniu si nimeni nu trebuie sa impinga pe nimeni de la spate, deoarece asta nu se mai poate numi chemare, ci obligatie.

Invatarea vine din pasiune si din munca

Stii acei copii si studenti care canta la chitara si la tot felul de alte instrumente atunci cand merg in tabere scolare sau cu trenul la mare? Stii de unde cunosc ei cele cateva strategii si a canta si acele acorduri pentru piesele cele mai cunoscute si populare pentru asemenea ocazii? Au invatat asta la scoala, la orele de muzica, fiindca s-au alaturat corului sau pentru ca parintii lor talentati le-au aratat cum se face. Exista numeroase modalitati prin care cineva isi poate imbunatati abilitatile de a canta la chitara si la orice alt instrument muzical, de altfel. Trebuie doar gasita o solutie pentru fiecare necesitate in parte.

Adevarul este ca majoritatea chitaristilor amatori isi indreapta atentia prea des asupra lucrurilor gresite atunci cand vine vorba despre a interpreta intr-un mod corect diverse acorduri la chitara. Multe asemenea persoane cred ca solutia pentru aceste provocari ale pasiunii lor este de a invata concepte inovatoare la chitara solo, noi arpegii, cantece si ritmuri. Insa, in realitate, astfel de preocupari si de incercari nu vor ajuta niciodata pe nimeni sa cante mai bine la chitara, cum nici mai multe si mai bune ingrediente din bucatarie nu pot ajuta un bucatar sa fie cel mai bun in domeniul sau.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *