Cum sa treci cu brio de un interviu, indiferent de job

Interviul este un alt pas prin care se marcheaza aptitudinea unuia sau a altuia de a se adapta la un caz anume. Este o maniera prin care se pare ca iti dovedesti calitatile si asta in mod vizibil si practic si nu numai cand vine vorba de un rezumat de informatii. Si pe cat esti de agil pe atat de multe sanse ai sa impresionezi.

Tinand cont de varietatea de joburi si de asemenea de ceea ce tine de abordari diverse de la caz la caz, iata cateva sfaturi care sa te ajute sa treci cu brio de orice tip de interviu si provocare de acest gen:

  • Nu intreba de salariu prea repede. Desigur ca te intereseaza si acest aspect doar ca la interviu in prima faza se decide daca este locul tau acolo. E ca si cand ai pune pe primul loc asta. Da, este posibil sa te intereseze foarte mult banii; dar chiar si cand vei dori sa lucrezi pentru www.charmstudios.ro trebuie sa stii ca si acolo exista o selectie.
  • Sa fii prea sobru, prea formal sau chiar din contra. Fiecare tip de job se defineste intr-un anume fel si stil. Este pana la urma absolut normal sa fie asa doar ca tine cont ca prea mult strica. Nu mergi la videochat aratand ca la banca si vorbind despre inflatie cum nu mergi la banca imbracata lejer si in tenisi si vorbind despre placerea de timp liber.
  • Nu vorbi de rau pe fostii angajatori. Este de demnitate si de o chestiune de bun simt sa tii cont de faptul ca indiferent care iti este fostul angajator nu ar treubi sa denigrezi. Asta spune multe despre tine pentru ca pana una alta ai ajuns sa lucrezi acolo o vreme.
  • Pune intrebari! Desi ti se pare oarecum stupid pentru ca esti acolo la un interviu ar trebui sa te intereseze de asemenea si ceea ce tine de curiozitati despre companie. Locul in care iti doresti sa lucrezi trebuie sa fie un interes pentru tine. Intreaba orice, cel putin sa stii de la bun inceput cum sta treaba.
  • De regula sa vorbesti despre posibilitatea de a lucra de acasa nu este ceea ce da bine sa vorbesti chiar de la prima intalnire. Si cu toate acestea se pare ca in cazul angajarii la un studio de videochat spre exemplu ai dori sa faci asta. Exista insa o diferenta: in acest caz este o chestiune de ales de la bun inceput, o modalitate de colaborare ce se discuta in acesti termeni de la bun inceput.
  • Aroganta – mai bine nu! Daca ai uita de aroganta ar fi mai bine. Chiar daca in locuri precum la Charm Studio fiecare model este vazut la acelasi nivel si platit indiferent de experienta nu peste tot se intampla asta. Nu este nici indicat insa nici elegant sau politicos sa te porti astfel.

Si sa fim sinceri naturaletea s-a purtat intotdeauna. Ca si cand ar fi un trend, o astfel de atitudine si postura dezvaluie de fapt ceea ce esti. Asta face sa treci cu brio prin orice tip de test.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *