Cum te feresti de probleme de la aerul conditionat

O data ce vine caldura ne avantam sa apelam la tot felul de metode menite sa combata temperaturile ridicate si implicit starile pe care le avem din aceasta cauza. Caci transpiram mai mult, simtim ca ne sufocam si sa deschizi geamul pur si simplu nu ajuta. Aerul conditionat este adesea folosit insa sa fim onesti acesta nu este tocmai cea mai buna optiune daca nu il folosesti corect.

O prima greseala in folosirea aerului conditionat se leaga de faptul ca scadem atat de mult temperatura din interior incat diferenta de aer cu ce este afara nu are cum decta sa ne faca mai mult rau decat bine. Asta ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca vom avea o factura imensa de platit. Dar cele mai important este sa avem grija de sanatatea noastra si cum folosirea aerului conditionat poate duce la o simpla raceala la sinuzita iata cateva recomandari:

  • Aerul conditionat trebuie plasat strategic. Nu este indicat sa stam direct in bataia aerului rece din el pentru ca, desi intr-un caz extrem, nu este exclus sa ajungem chiar la paralizie faciala.
  • Diferenta intre temperatura din interior cu cea de la exterior nu trebuie sa depaseasca 6 grade celsius. Nu exagera cu aerul rece! O trecere brusca dintr-un mediu in altul poate duce chiar si la infarct.
  • Usile trebuiesc tinute deschise pentru ca aerul sa circule peste tot, in schimb se inchid geamurile.
  • Se curata filtrele de aer de cel putin doua ori pe an.

Ce nu stie multa lume este ca aerul conditionat nu iti raceste aerul de afara ci il recircula pe cel din interior. Asta face ca aparatul care culmea ar trebui sa sporeasca confortul sa fie in egala masura si cel care imprastie viursurile, bacteriile, mucegaiul, toate particulele daunatoare din interior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *