curatenie

Curatenia si ingrijirea casei nu este precum o scurta plimbare prin camere, mai ales daca membrii familiei au talentul de a lasa totul in dezordine. In principiu, curatenia intregii case dureaza cel putin un program de munca, si, aditional la aceasta se mai adauga si cumparaturile, care necesita avans.

Curatenia casei tale implica putina dezordine, impune sa te murdaresti pe maini, sa utilizezi produse cu alcool, iar cele de mai jos sfaturi te vor ajuta sa ai grija de modul in care optimizezi propria igiena a locuintei.

Cele mai utile 5 sfaturi pentru o curatenie desavarsita

 1. Intocmeste o lista a atributiilor pentriu ziua de curatenie. Primul lucru pe care trebuie sa il ai in vedere este un plan de bataie si actiune. Este momentul in care te asezi si te gandesti cam cat timp aloci curateniei, cat o sa iti ia sa aranjezi lucrurile si cum vei indeparta intregul hazard din casa.
  lista de curatenie
  Sursa: www.mstemplate.com

  Poti sa ai in minte si un calendar tipizat de curatenie al casei pe care sa il respecti de mai multe ori pe an, incat ceea ce faci acum sa iti fie de folos si in datele urmatoare.

 2. Evita distragerile si orice altfel de actiuni care nu te lasa sa te concentrezi de la ceea ce planuiesti sa realizezi. Ca si modalitate de lucru, incearca sa incepi sa faci curatenie atunci cand nu sunt alti factori perturbatori, ceea ce implica si inchiderea televizorului.

  Curatenia casei implica dedicare, multa munca, iar cel mai mic zgomot sau gand de a renunta la curatenie te va coplesi si te va intrerupe, ceea ce nu iti doresti.

  inchide televizorul
  Sursa: www.mstvservice.com
 3. Arunca toate acele lucruri care nu iti sunt necesare. Poate ai sticle goale, recipiente care nu iti mai sunt de folos, lavete care au fost utilizate, echipamente de curatenie degradate sau oricare alte recipiente care ocupa loc in casa trebuie eliminate.
  lucruri inutile aruncate
  Sursa: mamistietot.ro

  O regula extrem de simpla pe care trebuie sa o tii minte: un loc este mai curat cu cat este mai simplu. Cu cat ai mai multe lucruri inutile, cu atat mai nemotivat esti pentru a face curatenie in casa. Arunca totul ce nu iti mai trebuie si opteaza pentru un nou inceput, mai curat.

  lucruri inutile
  Sursa: cefacemimi.ro
 4. Locuri de curatenie structurate dupa murdarie, densitate de praf sau de indepartare a mizeriei. Cea mai simpla strategie in acest caz este sa iei activitatile dupa cum urmeaza: baie, geamuri, podele, bucatarie, scari sau carpete si covoare, mobilier si accesorii etajate sau rafturi cu vesela.

  curatenie in baie
  Sursa: http://cdn1.cefacemimi.ro/wp-content/uploads/2015/03/femeie-chiuveta-baie.jpg
 5. Produse regasite in propria casa despre care nu stiai ca te pot ajuta sunt de mare incredere. Cele mai cunoscute astfel de produse sunt: uleiul de corp pentru bebelusi, pasta de dinti, vin rosu, guma, ceara, otet, bicarbonat de sodiu, detergent de vase, alcool medicinal sau parfum.
  curatenie in bucatarie
  Sursa: mamicamea.ro

  Daca vrei sa faci curatenie intr-un ritm mai alert, atunci mai poti lua un partener si in doi treaba va merge ca pe roate, ceea ce inseamna poti sa te bazezi si pe lavete profesionale din bumbac menite sa te ajute sa indepartezi mizeria de pe suprafete si sa redai luciul fiecarei piese.

Pentru ce utilizezi lavete din bumbac?

Lavetele din bumbac sunt utile pentru a indeparta praful, pentru a sterge geamul, pentru a accesa colturile camerelor, pentru a curata obiectele decorative, dar si pentru a igieniza vesela, prin curatare si indepartarea microbilor.

produse curatenie
Sursa: financiarul.ro

Rezistenta pe care o au lavetele din bumbac este cu siguranta importanta pentru tine, pentru ca nu vrei sa cheltui o multime de bani pentru a achizitiona produsele de care ai nevoie saptamanal, si, de altfel, nu iti doresti ca zilnic sa tot inlocuiesti lavetele. Un alt avantaj al lavetelor din bumbac este rezistenta la spalare, care iti garanteaza ca si la 10 spalari materialul nu se va degrada, datorita texturii clar definite.

lavete bumbac
Sursa: laveteonline.ro

Doar daca tii aceste lucruri in minte cu siguranta vei face curatenie in mai putin timp, cu un efort mai mic. Daca iti mentii o rutina a ceea ce inseamna igienizare vei mentine ambele zone curate, baie si bucatarie, precum si celelalte camere in perfecta igienizare.

Cu toate acestea, trebuie sa te asiguri ca rutina se va aplica de catre fiecare membru al familiei, pe care il vei sfatui sa intretina ceea ce este in locuinta, astfel incat sa se preocupe de o curatenie saptamanala minimala.

 

Blogger: AnkeZ

De admin