Zvonuri despre cat de mult plateste Google la Apple pentru ca aceasta sa ofere functia de cautare a Google pe iPhone, circula de cativa ani de zile. In prezent, o serie de documente au aratat deja ca gigantul tech, Google, a platit deja 1 miliard de dolari, pentru a avea acest privilegiu in anul 2014. Informatia a fost expusa in urma unei proceduri juridice dintre Oracle si Google, insa nici gigantul tech si nici Apple nu doresc sa comenteze pe baza acestor zvonuri.

Annette Hurst, avocat al Oracle, sustine ca Google are o intelegere cu Apple, prin care compania Apple castiga un anumit procent de castiguri in urma veniturilor generate de utilizatorii de iPhone, care folosesc bara de cautare a motorului de cautare Google. Aceasta a sugerat ca, la un moment dat, procentul era de 34%, insa nu este clar daca Google sau Apple ar fi avut o pondere mai mare a veniturilor.

Acord confidential intre Google si Apple

Atat Google, cat si Apple nu doresc sa comenteze pe marginea acestui subiect. Insa, un avocat al Google a obiectat cu privire la informatiile prezentate si a cerut juriului sa omita „detaliul de 34%”. Asa cum era de asteptat, juriul a refuzat cererea, in ciuda faptului ca, compania a sustinut ca divulgarea acestor informatii sensibile ar putea afecta capacitatea lor de a negocia alte oferte cu alte companii. Apple s-a alaturat echipei Google si a anuntat ca acordul lor ramane „strict confidential si extrem de sensibil”. Atat Apple, cat si Google, au tratat aceste informatii ca fiind extrem de confidentiale.

Oricum ar fi, cert este ca gigantul Google ramane o forta dominanta in intreaga industrie tech, care doreste sa se dezvolte si mai mult, reusind chiar sa incaseze venituri si de pe urma unui acord cu compania Apple. Seful Apple, Tim Cook, a criticat aceste zvonuri, sustinand ca acestea reprezinta „o invadare a intimitatii”.

Blogger: Cristina M.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *