Alergiile le dezvolti cel mai adesea in timpul copilariei, unele devenind in timp parte din viata ta fara remediu. Altele sunt de moment insa orice persoana de orice varsta poate fi afectata de alergii. Cand sursa este din casa ta problema se pune cu privirea la nevoia de a fi departe de ceea ce iti cauzeaza aceste stari.

Pe cat de frecvente pe atat de putin stiute de unii sursele de alergie din propria casa pot tine de:

  • Animalele de companie. Acestea sunt cea mai frecventa cauza de alergie insa nu numai din cauza parului. Patrupedele pot „colecta” polen, praf in blana lor si de vreme ce aceasta se imprastie prin toata casa nu este de mirare ca vei fi alergic la prezenta animalului de companie.
  • Cartile. Mai ales copertile pot depozita tot felul de microbi, acarieni. Si daca mai ai si umiditate crescuta in casa este de asteptat sa devii alergic la ele. Ce poti sa faic tine de o curatare drastica si frecventa a acestora, cu nevoia de a avea un spatiu de depozitare inchis.
  • Plantele de ghiveci sunt si ele o sursa pentru alergii din cauza mucegaiului ce il formeaza. Este necesar sa ai grija de indepartarea frunzelor moarte si sa nu pui prea multa apa pamantului in care acestea stau pentru a evita formarea mucegaiului ce se raspandeste pe suprafete, pe podeau si mai departe in toata casa, trasportat de talpi, papuci.
  • Jucariile de plus, saltelele. Pe cat de confortabil este patul tau pe atat de multi acarieni poate depozita. Jucariile din plus nu fac nici ele o exceptie si tot ce poti sa faci este sa le speli la temperaturi foarte mari, saptamanal. Cat despre saltele daca nu se inlocuiesc cel putin aspirarea si folosirea unui spray special pentru dezinfectare este necesar.

Ai putea crede ca esti cel mai sensibil om de pe pamant. Ai putea crede de asemenea ca nu ai o casa curata insa micile lucruri fac o mare diferenta.

De

2 comentarii la „De ce esti alergic in propria casa”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *