De ce sa bei apa calda

Dupa fiecare masa sau poate chiar si in timpul acesteia preferi sa bei apa. Nimic gresit, avand in vedere ca ai nevoie de hidratare. Cu toate acestea oferi se pare stomacului un soc termic cand in timp ce ii oferi mancare calda bei apa rece. Asa ca din cand in cand ai nevoie de apa mai calda care sa o consumi ca atare.

Beneficiile unui pahar cu apa calda sunt in masura sa te ajute din varii puncte de vedere. Iata cateva dintre acestea:

  1. Iti ajuta digestia. Prea putini sunt cei care stiu ca apa rece face ca acumularea de grasimi sa fie una favorizata si in plus organismul sa elimine mai multe minerale. Asa ca spre deosebire de acest caz apa calda este cea care te ajuta in acest sens.
  2. Stimuleaza tractul intestinal pentru ca actioneaza la nivelul miscarilor necesare pentru eliberarea sa.
  3. Calmeaza durerile. Apa calda are un usor efect calmant pentru durerile mentruale sau cele de stomac in principal. Aceasta ofera o senzatie de usurare si actioneaza ca un sedativ usor, favorizand in egala masura si circulatia sanguina.
  4. Si ca o continuare a punctului de mai sus se pare ca circulatia se imbunatateste, la fel ca si transportul de fluide, necesarul de oxigen ce ajunge acolo unde trebuie. Asta te va elibera si de crampe, printre altele.
  5. Tinerete pentru piele. Se pare ca se poate combate si imbatranirea precoce, cu actiune pentru redarea elasticitatii pielii.

In orice caz, apa ajuta organismul. Sa nu uitam ca acesta este compus in mare parte din apa si cand nivelul sau optim scade intervine clar si ceea ce tine de dureri de cap, printre altele, ca si efect al deshidratarii. Insa, dincolo de necesarul de apa sta si nevoia de a nu “brusc” stomacul cu o senzatie de rece total la opus.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *