plante interior

De ce sa te inconjori de plante

Plantele de interior si nu  numai sunt benefice din toate punctele de vedere. De vreme ce le descoperi puterile benefice ar fi pacat sa nu ai toate avantajele de la acestea. Sunt cele care ofera un plus de calm si nu numai. Descopera care sunt cateva din aspectele care sa te determine sa ai plante in jurul tau:

  1. Pentru ca regleaza umiditatea dintr-o incapere ai putea sa stai departe de raceli si nu numai.
  2. Regleaza nivelul de oxigen. Prin procesul pe care toata lumea il stie, cel de fotosinteza, oxigenul se elibereaza in organism in schimbul dioxidului de carbon pe care il consuma din atmosfera. Este cert ca avem nevoie unele de altele.
  3. Imbunatateste somnul. Din nou ca si un efect al nivelului de oxigen pe care il ofera si pentru ca e ca si cand purifica aerul din jurul tau somnul este de asemenea imbunatatit.
  4. Si per general starea ta este imbunatatita si asta pentru ca acolo unde dioxidul de carbon este intr-o cantitate mare intervine somnolenta.
  5. Scad tensiunea arteriala si implicit nu vei mai resimti la fel de mult stresul. Mai ales in zilele noastre cand acesta face parte din viata de zi cu zi ai nevoie de o pauza de la orice. Ceea ce justifca acest efect tine poate si de culoarea verde ce este cunoscuta ca si cromoterpaie, calmand ochii si relaxand per total. Indiferent de modul de actiune pana la urma conteaza ca plantele pot fi cele care iti scad tensiunea arteriala si iti reduc din stres.
  6. Pentru cei mici plantele ar putea fi cele care reduc din efectele alergiilor sau si mai bine contribuie la intarirea sistemului imunitar pentru a nu dezvolta alergii.

Plantele de interior sunt cele care iti influenteaza creativitatea si mai cu seama iti dau in imbold in a te reface mai bine si mai repede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *