diabet

Despre diabet si efectele acestuia

Diabetul reprezinta afectiunea organismului prin care corpul uman este lipsit de glucoza normala din sange si de cele mai multe ori este cauzata de productia insuficienta de insulina din corp sau de celulele organismului care nu raspund in mod corespunzator nivelului de insulina.

Dintre cauzele diabetului se pot aminti: greutatea prea mare a organismului, tensiunea arteriala mare, tulburari metabolice sau predispunerea la un nivel de stres major.

Efectele diabetului asupra organismului:

Daca nu se fac eforturi pentru a stabili un nivel al glucozei in limita normala, diabetul ar putea avea o serie de efecte si complicatii, precum afectarea fiecarui organ din corpul uman, incepand de la inima si vase de sange, ochi, rinichi, nervi, finalizand cu gingiile si dintii.

Bolile de inima si ale vaselor de sange sunt comune persoanelor care nu isi mentin diabetul sub control. Cele mai multe persoane cu diabet zaharat, fie sufera de hipertensiune arteriala, fie iau medicamente pentru a o mentine sub control. Peste 65% dintre persoanele care sufera de diabet au un nivel ridicat de colesterol. Diabetul predispun de doua ori mai mult persoanele in cauza de a avea probleme cardiace si accidente vasculare cerebrale fata de oamenii care nu au aceasta boala.

Diabetul este principala cauza de orbire in SUA manifestat la adultii cu varsta intre 20 si 74 ani si poate conduce de cele mai multe ori la probleme care nu pot fi tratate precum glaucomul, retinopatia diabetica sau cataracta.

Afectiunile rinichilor sunt principala cauza de insuficienta renala, provocand reactii adverse precum umflarea picioarelor si a mainilor, iar cele mai multe persoane au un ritm de urinare foarte mare.

Avand diabet, sunteti supus unui risc mai mare al afectiunilor gingiilor si ale dintilor, astfel incat acestea ar putea fi rosii si umflate si vor sangera de cele mai multe ori. De recomandat, este sa pastrati nivelul de sange sub control si sa faceti vizite regulate la medicul stomatolog, avand o igiena dentara adecvata pentru a evita pierderea dintilor.

One Thought to “Despre diabet si efectele acestuia”

  1. Am fost si eu la un pas de a-mi declansa dabetul. Aveam un stil de viata alimentar pur si simplu haotic. De ceva timp am decis sa fac o schimbare si am inceput cu dentistul. Dupa cateva programari la Megasmile pot spune ca am scapat de problemele dentare, iar dieta pe care o tin acum este una care ma face sa ma simt extraordinar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *