masaj

Un masaj bun este intr-adevar un rasfat total si ofera atat de mule beneficii pentru sanatate, insa dupa cum va puteti da seama, saloanele de masaj si de spa tind sa ofere o multime de optiuni in meniurile lor de servicii prestate. De fapt, exista in jur de 200 de tehnici si tipuri de masaje diferite, fiecare tratand anumite afectiuni si servind anumitor nevoi, asigurand beneficii de fiecare parte. Haideti sa vedem mai bine cam care este diferenta intre variatele forme de masaj ce se regasesc in toata lumea.

 Masaj de relaxare si pentru eliberarea de stres

Unele masaj sunt poate mai relaxante decat altele, facandu-te sa te simti ca si cum ai fi invalui intr-un norisor de puf si activand butonul de „reset” al intregului corp. Printre tipurile de masaj pentru relaxare si pentru  eliberarea de stres, se afla masajul suedez. Acesta este cel mai comun masaj pentru terapie si conceptul care ne vine in minte imediat cand vine vorba despre termenul „masaj”. Masajul suedez se foloseste de o combinatie de miscari de baza.

Tehnici de masaj

  • Miscari lungi si circulare utilizate de obicei la inceputul si la sfarsitul sesiunii de masaj;
  • Framantarea muschilor si rularea pielii acolo unde muschii sunt incordati;
  • Frectie, acolo unde o presiune profunda este aplicata intr-o anumita zona cu ajutorul degetelor, monturilor sau a pumnilor.
  • Batai ritmice, miscari rapide de percutie cum ar fi ciupirea si chiar batai mai tari.

Oricum, o serie dintre miscarile si metodele de masaj suedez au fost lasate la o parte din cauza faptului ca nu erau suficient de relaxante sau nu erau relaxante deloc. Acest tip de masaj suedez este inedit si special mai ales drept intro la masajul in sine, pentru eliberarea de stres, pentru relaxare, eliberarea de crampe dureroase  sau de tensiune in corp si este numai bun pentru masajul in cuplu.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *