In lumea moderna avem la dispozitie modalitati usoare de a face cumparaturi, de a rezolva lucruri. Cu toate acestea nimic nu vine fara un compromis astfel ca multe din obiceiurile pe care le avem ne afecteaza cel mai mult nivelul de energie. Pe cat de usor pare totul la suprafata, crezand ca fara efort fizic reusesti sa indeplinesti un task pe atat de mult te afecteaza de fapt cand vine vorba de nivelul de energie.

Faptul ca faci o scurta verificare a mail-urilor inainte de culcare nu inseamna ca faci ceva bine pentru tine. Cercetatorii spun ca astfel de obicee scad din nivelul hormonului responsabil cu puterea de a te scote din priza, melatonina. Ai un nivel cu 22% mai scazut din acest hormon. Mai mult decat atat, luminitele aparatelor afecteaza si ele. Un somn odihnitor inseamna sa te deconectezi total pentru ca multiplele sunete si luminite pot sa iti fragmenteze somnul.

Pauza de internet. In momentul in care te distragi de la munca si ai o pauza pentru ce iti pofteste inima de cele mai multe ori te rezumi la internet. Asta iti da o stare de bine insa partea proasta este ca incepe sa fie o dependenta. Te vei gandi mereu la aceasta nevoie. Si este si dovedit stiintific ca si numai 5 minute in care te distragi de la munca inseamna o nevoie de alte 20 sa iti reintri in ritm.

Un alt obicei inscris in aceeasi lista se refera la tot felul de dispozitive, de la laptop la telefon. Folosirea acestora efectiv iti mananca din energie. Pentru ca numai privitul la ecran la ore tarzii si pentru mult timp face ca ochii tai sa se concetreze mai puternic, apar durerile de cap si nu numai, chiar si ochii se obosesc.

Ne plangem de cearcane si de faptul ca timpul nu ne ajunge. Se pare insa ca am uitat de usurinta cu care putem rezolva diverse sarcini din viata de zi cu zi si abuzam de tot ce inseamna tehnologie, fapt ce ne duce in cele din urma la excese ce ne obosesc.

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *