Doga sau yoga pentru caini, este un concept inovator care aduce beneficii deopotriva cainelui, cat si stapanului. Doga ajuta sa-l initiezi pe cainele tau in diferite tehnici yoga. Nu doar ca te ajuta sa practici yoga cu cainele tau, dar vine si cu o multime de avantaje fizice si psihice. Acest articol te va ajuta sa intelegi doga.

Doga este o noua tendinta in lumea fitness-ului care a castigat foarta multa popularitate cu fiecare zi care a trecut, de la infiintarea acestei practici in 2002, de catre yogina americana Suzi Teitelman, dupa ce aceasta a observat ca cainele ei manifesta un interes sporit in sedintele ei de yoga de acasa. Doga este un concept unic care are ca scop oferirea beneficiilor yoga atat cainelui cat si stapanului. Te ajuta sa te intreprinzi in diferite tipuri de intinderi, meditatii si masaje, in timp ce ai cainele langa tine. Doga mai include si conceptele de privit in ochi si presopnctura, pe langa masajul cainilor. Pe langa beneficiile palpabile aduse stapanilor, doga aduce o multime de beneficii si cainilor. In continuare vom vorbi despre cateva dintre aceste beneficii aduse indragitelor canine.

Cresterea flexibilitatii, un lucru foarte important pe masura ce cainii inainteaza in varsta si incheieturile lor devin rigide. In doga, stapanul maseaza incheieturile cainelui si il ajuta pe acesta sa faca exercitii de intindere, care il ajuta sa-si mentina flexibilitatea, facandu-l in acelasi timp si mai activ.

Doga ii ajuta pe caini la digestie, prin folosirea diferitelor tipuri de masaje, special concepute pentru a regula digestia mancarii si a elimina problemele asociate cu o digestie proasta.

Exact ca si oamenii, cainii pot deveni stresati. Doga ii ajuta pe acestia sa-si relaxeze minte, asadar actionand ca un remediu real impotriva stresului, atat cel al cainelui, cat si cel al stapanului. De asemenea, se spune ca atunci cand esti calm, cainele simte lucrul acesta si devine si el calm.

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *