cacao

Ciocolata neagra poate imbunatati functiile cerebrale. Un studiu efectuat pe un numar de participanti sanatosi a evidentiat faptul ca un consum de cacao bogat in flavone, timp de 5 zile, a imbunatatit fluxul de sange la nivelul creierului. Cacaua poate imbunatati si functia cognitiva la persoanele in varsta care sufera de tulburari mentale dar si fluenta verbala si cativa factori de risc pentru boli.

Cacao-acest afrodisiac delicios, pe care chiar si zeii il cunosc, are multiple beneficii de sanatate pentru noi. Potrivit folclorului, cacao a fost gasita de zei in muntii din America de Sus. Mayasii, aztecii si incasii credeau ca acest aliment este mancarea zeilor. Asadar, cam asta ii facea pe zei atat de frumos si de puternici? Culoarea, aroma, gustul, si beneficiile traditionale ale cacao au facut din acest aliment cel mai bun remediu pentru sanatate din care au existat vreodata.

Presiunea arteriala

Studiile au aflat ca cacaoa, daca este consumata in cantitati prescrise, scade presiunea arteriala. Cacaoa neagra neindulcita contine flavonoizi, care duc la reducerea presiunii arteriale sistolice si diastolice. Polifenolii din pudra de cacao sau din semintele de cacao ajuta de asemenea la mentinerea in stare sigura a afectiunilor cardiovasculare. Oricum, cei dintre voi, care sunt inspirati de pudra de cacao, inteleg faptul ca, doar o singura muscatura este recomandata drept parte a unei dieta echilibrate pentru o dieta buna. Asadar, chiar daca este buna, cacao va veni consumata in cantitati micsorate.

Probleme ale pielii

Expunerea constanta la soare cauzeaza pigmentarea, punctele negre si toate ca toate, dauneaza tesuturilor pielii. Din nou, continutul mare de flavanol din cacao, ajuta la prevenirea imbatranirii pielii, indulceste trasaturile si este mult mai tolerant la radiatiile ultraviolete. Unele studii demonstreaza de asemenea ca acest aiment poate fi chiar anti-canceros in natura sa, asadar poate preveni cancerul de piele. A urma o dieta bogata in flavanoli iti va asigura o piele frumoasa si sanatoasa.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *