Dupa dieta dezastru

Te-ai intrebat de ce dupa ce urmezi o dieta esti mai predispus sa te ingrasi? De fapt totul porneste de la psihic insa mai mult decat dieta in sine se necesita a se adopta un stil de viata sanatos. Auzi asta destul de des. Cercetatorii au descoperit insa ca tine de nervii de la nivelul stomacului. Si chiar daca vei adopta un stil alimentar sanatos de vreme ce te obisnuiesti cu mancarea de tip junk food, fast food, acesti nervi nu mai functioneaza asa cum ar trebui. Efectul? Senzatia de satietate nu este atinsa decat dupa ce se consuma o cantitate mare de alimente.

Practic tine de leptina, acel hormon care transmite creierului cand se atinge punctul maxim de satietate. Insa cand se consuma alimente grase acest proces este impiedicat. Pe scurt creierul nu primeste atat de repede semnalul de oprire. Semnalul nervilor de la stomac ajunge mai greu la nivelul creierului.

Este adevarat ca acest studiu a fost realizat pe cobai. Cercetatorii spun insa ca situatia este similara si pentru cazul uman. Si se noteaza ca pentru acestea trecerea de la o alimentatie bogata in grasimi la una mai sanatoasa a insemnat o scadere in greutate urmata imediat de situatia opusa. Astfel ca performanta nervilor gastrici a scazut din ce in ce mai mult.

Care este solutia? Intr-o oarecare masura aceasta situatie nu este una alarmanta. Aceeasi cercetatori spun ca pe termen lung conteaza schimbarile de comportament. Nu este de blamat cand se intampla o astfel de situatie insa nici nu poate fi singura cauza care sa impidice sa se atinga scopul de a slabi. Conditia medicala este inregistrata in astfel de cazuri pentru cei diagnosticati cu obezitate. Si pana sa se puna totul pe seama activitatii nervilor de la nivelul stomacului este vorba de determinare si un plan de dieta bine pus la punct si personalizat pentru fiecare in parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *