Efectele negative ale lumii mass media

Esti constient ca lumea mass media iti afecteaza intr-un mod negativ viata, oricat de mult ar incerca reprezentantii ei sa te convinga ca este altfel? Daca esti de partea noastra, a celor care sunt constienti de efectele negative si manipulative ale lumii media, atunci acest articol ti se va parea mai mult decat util.

In primul rand, lumea mass media este extrem de daunatoare pentru omenire deoarece are tendinta sa ne manipuleze si sa ne induca anumite idei fara ca noi sa stim ceea ce facem. Ma refer aici la faptul ca daca suntem expusi o perioada destul de lunga de timp la actiunea lumii mass media, avem tendinta sa imitam anumite persoane si actiuni, chiar daca acestea sunt in totala contradictie cu caracterul si personalitatea noastra. Mai mult decat atat, lumea mass media potea fi folosita de catre rauvoitori sa propage un anumit mesaj care sa ajunga sa ne guverneze vietile, fara ca noi nici macar sa nu ne dam seama. Spre exemplu, negativitatea spoturilor anti-fumat nu este neaparat concluzionata intr-o scadere a procentului de populatie fumatoare. Ba dimpotriva, un mesaj negativ poate avea impactul exact invers, efectul nefiind cel scontat.

Nu in ultimul rand, trebuie sa amintim faptul ca o urmarire regulata a lumii mass media creeaza o dependenta extrem de ridicata a individului fata de aceasta. Dependenta fata de lumea mass media poate sa rezulte in lucruri si mai grave precum sunt actionarea conform celor expuse in lumea mass media sau increderea totala in cele spuse la televizor sau pe internet.

Personal, sunt de parere ca lumea mass media dispune de o importanta prea ridicata in ziua de azi si are un efect negativ asupra persoanelor care nu sunt pregatite sa acapareze un asemenea volum de informatie, negativism si manipulare care vine odata cu lumea mass media.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *