Potrivit Equity Invest, in perioada 1-27 ianuarie, moneda nationala a inregistrat scaderi semnificative pe pietele financiare (aproximativ 1,6% pe pietele financiare) in raport cu euro. Cu toate acestea, ultimele 4 zile au venit cu imbunatatiri, moneda nationala recuperand aproximativ un procent.

De obicei masurile FED influenteaza negativ evolutia monedelor regionale, dar decizia din data de 29 ianuarie de a reduce achizitiile lunare cu 10 miliarde de lei nu a avut un impact negativ asupra leului.

Leul a fost in acest caz singura moneda regionala care nu a suferit deprecieri. Daca in ianuarie forintul a scazut cu 5,2 % in raport cu euro, coroana ceha cu 0,7 % si zlotul cu aproximativ 2,3 %, deprecierea leului a fost destul de redusa in final (0,6%).

In luna ianuarie, aurul a fost metalul pretios ce a avut parte de cea mai buna evolutie. El a inregistrat o crestere de pret de aproximativ 3,2%.

Principalii indici bursieri ai lumii au scazut foarte mult luna trecuta, asa incat si bursa de la Bucuresti a urmat aceeasi linie, scazand cu cca 1,7% luna trecuta.

Potrivit lui Cosmin Enache, director general adjunct al Equity Invest, in acelasi timp cu aniversarea celor zece ani de la infiintarea Facebook, s-a inregistrat un trend ascendent al actiunilor sale pe bursa americana. Compania a inregistrat cresteri de 14% doar in luna ianuarie. Facebook inregistreaza astfel de rezultate datorita cresterii cererii de reclame si a calitatii acestora.

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *