lege facebook europa

Europa vrea sa interzica accesul persoanelor sub 16 ani pe Facebook

Retelele de socializare sunt extrem de populare in zilele noastre, majoritatea oamenilor avand cel putin un cont pe una din acestea. Insa, potrivit unui proiect nou de lege, se pare ca Europa doreste sa interzica accesul tinerilor sub 16 ani pe platformele de socializare cele mai cunoscute, cum ar fi Twitter sau Facebook.

Cu toate ca pare a fi o decizie radicala, legea europeana este insotita de intentii bune, dorind sa protejeze minorii in fata pericolelor ce se afla pe Internet. Astfel, legea a luat nastere in urma agresivitatii online din ce in ce mai ridicata in mediul online, lucru care face o multime de victime, mai ales in randul adolescentilor. Astfel, au existat cazuri in care tinerii au fost agresati verbal iar consecintele au fost dramatice, ajungandu-se si la sinucidere in unele cazuri.

Proiectul privind aceasta lege se afla intr-o etapa destul de avansata, iar daca va fi aprobat, toate statele membre ale Uniunii Europene trebuie sa se supuna- adica si tinerii din Romania nu vor mai avea acces la Facebook. De asemenea, exista o alternativa la aceasta lege, si anume un acord al parintilor- daca unul din parinti isi asuma responsabilitatea si supravegheaza activitatea adolescentului, inseamna ca aceasta lege nu va avea un impact atat de mare asupra acestora.

Critici la aceasta lege

Pe de alta parte, exista si critici la adresa acestei legi: „Internetul reprezinta o modalitate optima prin care tinerii pot sa gaseasca ajutor in cazul in care au nevoie- de exemplu, atunci cand sufera de un abuz, cand sunt nevoiti sa traiasca cu parinti dependenti de alcool sau drogur etc.”

Personal, sunt de parere ca aceasta este o alternativa excelenta care ar putea salva mii de tineri din fata abuzurilor ce au loc in mediul social. De asemenea, pe aceasta cale se va reduce si dependenta fata de tehnologie in cazul tinerilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *