Nu este o poveste faptul ca un nivel prea ridicat de stres poate sa provoace afectiuni. In cel mai rau caz aduce moartea neuronilor. O demonstreaza un studiu realizat de specialistii din Tel Aviv. De fapt este un cerc vicios care provoaca leziuni de acest gen. Munca, un mediu stresant, inseamna in timp o imbatranire precoce. Astfel ca devenim incet dar sigur mai predispusi la boli.

De vina ar fi nivelul de cortizol care ne provoaca senzatia de stres, de unde si multiplele complicatii. Acesta creste insa de ce? Unii se pare ca au o mostenire genetica in acest sens, insa desigur cu contributia a ceea ce inseamna un mediu stresant. Si pentru a aprofunda acest subiect specialistii au determinat si modul in care se pare ca suntem predispusi la stres: munca la birou, comunicarea prin e-mail-uri, lipsa lecturii, a relaxarii in egala masura, orele prea multe de munca cand totul ni se pare a fi epuizant si trebuie sa il facem pentru ca este absolut impus.

Nu este asta insa o provocare pentru a face fata problemelor cotidiene? Nu tine asta de factorul psihologic? Desigur, cand asta inseamna sa constientizezi problemele pe care le ai si sa incepi prin impunere metode de relaxare. Insa dincolo de asta tine de modul in care am ajuns sa comunicam. Spre exemplu este daunator sa folosim mai multe imagini in loc sa folosim cuvinte. Asta pentru ca astfel se solicita alte tipuri de circuite la nivelul creierului si mai ales pentru ca pune o bariera in partea cognitiva si in ceea ce inseamna imaginatia.

Mai mult decat atat, epuizarea fizica sau psihica nu este doar un concept ci o reala problema cand neuronii mor sub infleunta stresului. Asta inseamna ca ajungem sa avem o viata dubla fata de cea reala.

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *