boli-ciudate
boli-ciudate

Desi traim intr-o societate moderna si avem parte se pare de tot felul de tehnologii atat de avansate incat ne credem in seriale SF inca mai exista si situatii ale unor boli care efectiv nu au inca remediu. Si nu numai ca inca se considera boli fara sanse de recuperare insa totul este nou atat pentru pacienti cat si pentru medici si invata si descopera cu totii tot ceea ce se implica in acest proces. Si unele boli sunt chiar si ciudate.

  1. Vitiligo- este boala de piele care se manifesta prin depigmentare destul de evidenta. Se stie ca ar putea avea debut pe fond nervos insa nu se cunosc forme de tratament. Este aceeasi boala care l-a „lovit” si pe Michael Jackson, iar solutia pe care el a gasit-o s-a referit la operatie pentru ca intreaga piele sa aiba aceeasi culoare.
  2. Wiethe este boala care te face sa nu simti reactia de frica. Este destul de rara si totusi nu imposibila. In principal se manifesta prin incordarea la nivel de amigdala, organul de la care se pare ca se genereaza frica.
  3. Haemolacria este si ea o boala pe cat de rara pe atat de ciudata, insemnand boala ce se manifesta prin lacrimarea cu sange. Unii cred ca este inexplicabil, altii considera ca se coreleaza cu o forma de conjunctivita rara. Cu toate acestea efectiv nu exista inca raspunsuri si tratamente.
  4. Daca dai peste cineva care sufera de sindromul Ehlers-Danlos te vei simti mai mult decat neputincios si mai ales ca si cand esti in filmele de groaza. Asta pentru ca cei bolnavi de un astfel de sindrom nu isi pot controla corpul ce devine atat de flexibil in moduri atat de nefiresti.
  5. Nu departe de aceasta poveste este si cazul celor care sufera de sindromul mainii straine. In acest fel acestia ajung sa nu isi poata controla mana stanga, ca si cand nu ar face parte din corpul lor.

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *