filme

Film: THE GOOD, THE BAD AND THE UGLY
An: 1966
Director: Sergio Leone
Distributie: Clint Eastwood
Eli Wallach
Lee Van Cleef

„Vezi prietene, in aceasta lume exista doua tipuri de oameni: cei care stau cu pustile incarcate si cei care sapa. Tu sapi.”

O celebra replica din acest film minunat si oldie ne revine mai mereu in minte cand este sa definim ceea ce inseamna a fi mafiot in ziua de azi. Cine il poate uita pe Clint Eastwood, cu ochii sai albastri cu cu fata bronzata, excelenta comica a lui Eli Wallach, si intruchiparea de raufacator a lui Lee Van Cleef. Si mai avem de-a face si cu faimoasa bucata muzicala care a fost compusa de catre Ennio Morricone. Acest film a facut parte din Trilogia Dollars regizata de Sergio Lone.

Cinematografia salbatica a filmului a fost rezultatul muncii lui Tonino Deli Colli. Scenariul se invarte in jurul a trei tragaci priceputi care concureaza unul importiva celuilalt pentru a localiza aurul ascuns al Confederatiei, si implica focuri de arma, batalii in Razboiul Civil, arestari, haos violent, spanzuratori si inchisoare – toate temele clasice ale celor mai bune filme Western.

Film: 2001: A SPACE ODYSSEY
An: 1968
Director: Stanley Kubrick
Distributie: Keir Dullea
Gary Lockwood
William Sylvester
Bazat in mare parte pe povestirile scurte scrise de Arthur C. Clarke, mai ales una dintre acestea „Santinela”, acest film SF dezvaluie teme fascinante cum ar fi viata extraterestra, inteligenta artificiala, tehnologie si evolutia omului. Efectele speciale folosite in acest film au fost pionere, si intreg filmul a fost marcat de realismul sau stiintific. Cu toate ca filmul a avut parte de comentarii si critici diferite cand a fost lansat, criticii din ziua de azi considera ca este unul dintre cele mai bune filme ale tuturor timpurilor.

Acestea sunt doar doua dintre filmele cele mai indragite si cele mai bune ale timpurilor de demult, si au ramas niste piese clasice de vizionat de toata lumea.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *