Ideea de femeie puternica evoca o anumita imagine in mintile noastre. La fiecare este altfel probabil. Cu toate ca femeile cu personalitati puternice nu sunt mereu placute de catre ceilalti, caracterele lor te pot atrage fix ca un magnet. De obicei, hotararile grele in viata si neplacerele acesteia au ajuns sa le determine pe aceste feministe sa ia anumite decizii si sa le faca atat de puternice pe cat le vedem noi in ziua de azi. Cateva filme grozave cu eroine de apreciat si de admirat exista de cand se stie cinematografia si merita a fi urmarite la cinematograf sau acasa.

English Vinglish (2012)

Eroina acestui film nu este chiar tipica. Nu salveaza lumea si nici nu vine cu ceva indraznet pentru a trata cancerul sau a lupta impotriva criminalitatii. Pur si simplu se ajuta pe ea insasi si o face bine. Este o femeie puternica, indianca, ce nu ii este frica sa se imbunatateasca si sa se perfctioneze pe zi ce trece. Povestea ei este simpla si obisnuita.

Solutia la toate problemele ei este la fel de banala pe cat am considera-o si noi. Aceasta femeie se hotaraste sa urmee cursuri de engleza. Oricum s-ar crede si s-ar spune, eroina este ambitioasa, puternica si capabila sa se axeze pe ceea ce conteaza cu adevarat in viata.

Frances Ha (2012)

Cateodata, in viata, nu ni se dau prea multe de ales, si de aceea facem ceea ce trebuie sa facem pentru a ne fi bine. Chiar daca este vorba despre o persoana foarte sociabila si iesita in lume, problemele nu evita pe nimeni si sunt la fel de grele ca si ale celorlalti din jur.

Povestea acestui film este despre avantajele si dezavantajele unui visatoare din New York care este capabila sa ia decizia cea mai buna in viata. Aceasta devine o femeie independenta. Nu se mai lasa purtata de val, in schimb incepe sa preia controlul asupra propriei vieti.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *