Te-ai gandit de ce sau cum cei din jur isi dau seama de o stare a ta? Cum se poate sa fii o asa carte deschisa pentru ca cei din jur sa stie ce simti, ce se intampla cu tine? Gesturile marunte te dau de gol, spun mai multe decat crezi si necontrolate intr-un anumit context vin sa descopere diverse stari ale tale.

In primul rand vine starea de agitatie pe care unii o manifesta prin ticuri, altii prin simpla balbaiala in vorbire. Suntem vizati de o anumita situatie, pusi la zid sau dintr-o sensibilitate aparte devenim nervosi. Unii isi rod unghiile, altii se joaca cu suvite de par, unii isi asaza incontinuu si enervant hainele sau accesoriile si asa mai departe.

Dar chiar si atunci cand suntem fericiti astfel de gesturi intervin. Poate fi vorba de o urma de roseasta in obraji, de joaca cu degetele sau cu inelul, fiecare persoana este diferita. De la ticuri verbale sau de comportament totul tradeaza starea ta. In unele cazuri nu este atat de preocupant insa totul pana sa iti dai seama ca arati ceea ce nu doresti.

A fi stapan pe tine este totusi parca un ideal pe care multi  si-l doresc, putini reusesc. Insa este cu mult mai enervant caci totul devine un tic. Poti sa pierzi in viata si nu ai idee cat, cand de exmeplu esti framantata de gesturi la un interviu iar posibilul angajator isi pune semne de intrebare in ceea ce priveste starea ta. E parca o supradoza de ciocolata care te face nu mai fericit ci prea agitat.

Cum poti sa te cotrolezi? In cazuri extreme cand nu gasesti solutii terapia este cheia. Insa atat timp cat constientizezi ca ai o problema se poate ca tu sa fii singurul care sa indrepte lucrurile. Ai nevoie de relaxare insa atentie caci astfel de comportamente pot trada diferite boli mai ales la cei mici.

 

 

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *