Google va colabora cu Ford?

Se zvoneste ca Google isi cauta un partener- cel mai probabil producatorul de automobile Ford- pentru a concepe vehiculele autonome. O „sursa din interior” a dezvaluit faptul ca seful Ford, Mark Fields, s-a intalnit cu co-fondatorul Google, Sergey Brin, la inceputul lunii decembrie in California, pentru a purta o discutie pe aceasta tema. Parteneriatul ar putea accelera introducerea de vehicule autome, prin faptul ca se va acorda accesul companiei auto la software-ul Google, in timp ce Google ar putea beneficia de cunostintele in domeniul constructiei de masini a celor de la Ford.

Amploarea parteneriatului ramane inca in secret, iar detaliile privind colaborarea inca nu sunt cunoscute. Cu toate acestea, este foarte probabil sa includa construirea si dezvoltarea in comun a masinilor autonome, din moment ce ambele companii au vorbit despre acest lucru de acum cateva luni de zile- sustine aceeasi sursa.

Masinile autome ar putea preveni, in cele din urma, mii de accidente rutiere de unde rezulta o multime de decese si raniti, va reduce consumul de combustibil si va contribui la gestionarea mai buna a traficului, determinand si o extindere a mobilitatii personale a oamenilor care se afla in imposibilitatea de a conduce un vehicul. Nu este clar daca negocierile cu Ford au progresat dincolo de discutiile cu alti producatori auto, din moment ce Google a purtat conversatii pe aceeasi tema cu alte firme ce fac parte din domeniul autovehiculelor.

Declaratii Google si Ford

„Nu vom comenta absolut nimic vis-a-vis de zvonurile sau speculatiile despre conversatiile pe care le purtam cu diverse firme”- a sustinut Google in cadrul unei declaratii. De asemenea, Ford a refuzat sa confirme sau sa infirme discutiile purtate cu Google.

Google a dezvoltat deja o masina autonoma, care poate fi condusa fara a avea pedale sau volan. De asemenea, exista alte zvonuri care sustin ca Ford va incepe testarea unui sedan autonom in California, anul viitor. In plus, Ford s-a inscris deja si la testarile pe drumurile publice a masinilor pe care le va fabrica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *