Nu te-ai trezit bine, clar nu este cea mai buna zi a ta. Sau nu ti-ai implinit somnul cum se spune. De fapt ritualul pe care il ai de dimineata ar putea sa fie de vina. In fiecare detaliu ce iti caracterizeaza dimineata ai putea gresi mai mult decat crezi si asta pe langa faptul ca daca te trezesti lipsit de chef si ai mai multe sanse sa iti continui ziua la fel.

Din lista de greseli pe care adesea le facem se numara:

  1. Cand te trezesti brusc simti ca ametesti. Si mai mult decat atat ai dureri musculare iar acestea sunt dintre cele mai frecvente pentru ca pui presiune pe muschi cand sari din pat. Pentru unii se considera ca aceasta este modalitatea prin care se trezesc fara sa mai leneveasca. Insa nu este tocmai cea mai sanatoasa optiune.
  2. Fortezi nota cu draperiile trase. Pe langa faptul ca intunericul favorizeaza somnul deci clar nu te vei gasi plin de viata la inceput de zi se pare ca exista si o stransa legatura cu silueta. Studiile arata ca modul in care ai un control asupra kilogramelor se refera la acest obicei de a trage draperiile de indata ce te trezesti.
  3. Se amana timpul de trezire pana cand se ajunge la o ora intarziata. Nici asta nu te ajuta caci de fapt tu prelungesti timpul de trezire, de invigorare a organismului. Pe parcursul zile vei resimti o si mai mare oboseala parca.

Si sa nu mai amintim de ceea ce specialistii spun ca tine de amanarea alarmei. Se pare ca intrerupand somnul de multe ori nu faci altceva decat sa te simti mai obosit cand in final te vei trezi. Si la fel de rau pare sa fie cafeaua ce o servesti si pe care o „astepti” sa isi faca efectul in loc sa iti formezi un ritm natural al organismului.

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *