casa

Pana vei vedea finalizata casa visurilor tale, va trebui sa faci destul de multe sacrificii – cel putin asa se intampla in majoritatea cazurilor. Daca tot faci sacrificii, e perfect logic sa eviti anumite greseli. Odata finalizata constructia, nu vei mai putea face prea multe modificari, prin urmare eviti greselile enumerate in continuare.

Alegi gresit materialele, uneltele si echipa de constructori

Multi fac aceasta greseala, din simplul motiv ca vor sa economiseasca. A cumpara materiale de slaba calitate pentru ca sunt ieftine, a folosi scule si unelte nepotrivite sau a angaja o echipa care nu executa corect lucrarea reprezinta insa o cheltuiala. Din pacate, prea tarziu se constientizeaza astfel de greseli.

constructor

In ceea ce priveste materialele, nu trebuie sa te zgarcesti. Daca vrei o constructie durabila si sigura, cumpara doar materiale de calitate. De asemenea asigura-te ca echipa care va realiza constructia este una de profesionisti, dar si de faptul ca au toate utilajele si echipamentele necesare. In cazul in care le oferi tu aceste utilaje, cumpara-le tinand cont din nou de calitate. Iti ofer si o recomandare: alege magazinul www.tehnicbazar.ro – acolo vei gasi scule si unelte de care te vei servi si dupa ce constructia va fi terminata.

Compartimentezi gresit spatiul

Oricine isi doreste o casa cat mai spatioasa, dar putini au parte de acest rezultat final. Design-ul si planuirea atenta a spatiului sunt primordiale in acest caz. Ajuta-te de recomandarile unui arhitect, altfel te poti trezi cu surprize.

Care ar fi acestea? Spre exemplu, stii ca ai nevoie de spatii de depozitare, insa ajungi sa exagerezi si celelalte camere ajung sa aiba dimensiuni prea mici. Poate ca vrei un living sau un dormitor mare, insa nu trebuie nici in acest caz sa intreci masura – vei vedea ca nu va ramane spatiu suficient pentru hol, baie sau bucatarie.

Iti construiesti o casa prea mare

Pur si simplu nu se merita sa iti faci o casa mare numai de dragul de a avea una. Poate acum ti se pare ideal sa ai o camera de joaca pentru copii, un spatiu de recreere cu masa de biliard si/sau ping pong pentru tine si prietenii tai, sau un dressing imens. Cu timpul insa, prioritatile si preferintele se schimba. Copilul va creste si camera de joaca devine inutila, iar camera de recreere e posibil sa o vizitezi rareori.

curatenie

Pe de alta parte, o casa prea mare, cu multe camere, va necesita si intretinere, incalzire, curatenie – ceea ce iti va consuma mai mult timp decat crezi. Asadar, evita aceasta greseala.

Incluzi in proiect prea putine bai

Chiar daca locuiesti in casa doar cu persoana iubita, o singura baie poate sa nu fie de ajuns uneori. Daca mai adaugi si doi-trei copii sau cativa musafiri ocazionali in ecuatie, situatia va fi si mai tragica. In functie de numarul total de camere locuite, va trebui sa incluzi in proiect si mai multe bai. In principiu, pentru o casa cu patru camere, sunt suficiente doua bai. Daca insa casa va avea mai mult de cinci camere, locuite in majoritatea timpului, poate ca ar fi bine sa te gandesti sa incluzi 3 bai in proiect.

Alaturi de toate aceste erori, evita sa amplasezi gresit camerele. Bucataria va trebui sa fie cea mai accesibila camera, in timp ce dormitoarele va trebui sa le plasezi mai departe de intrare, pentru a limita zgomotele.

Tine cont de toate aceste greseli si evita-le, daca iti doresti intr-adevar ca locuinta pe care o construiesti sa iti ofere maximum de confort si utilitate.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *