In timp ce unele tari ca Ecuador iau in cosiderarea calea pe care Portugalia a ales-o, unde au decis sa incheie razboiul impotriva drogurilor, Marea Britanie face cativa pasi inapoi prin declararea substantelor halucinogene ca fiind ilegale.

Un nou proiect de lege, sustinut recent de Regina Angliei, spune ca substantele care dau senzatia ca „te simti bine” vor fi interzise. In recentul discurs, Regina a declarat ca orice cale de a produce, de aprovizionare, de oferta de furnizare- sau intentia de a poseda pentru aprovizionare- atat pentru import cat si export a acestor substante psihoactive sau a oricaror altor substante de acest fel care sunt destinate consumului uman si care poate produce efect halucinant, va avea o pedeapsa de sapte ani cu inchisoarea.

Noul proiect de lege vizeaza si „drogurile legale” si isi doreste sa excluda orice tip de substanta care poate interveni in  modificarea constiintei cuiva. Cu toate acestea, se poate argumenta ca si unele produse alimentare pot influenta constiinta cuiva, iar acest lucru atrage o multime de intrebari din partea celora care privesc cofeina, alcoolul si nicotina ca fiind droguri legale. Un anunt oficial a fost facut public, iar in conformitate cu acest nou proiect de lege, substantele precum alcoolul, tutunul, cofeina si alte produse alimentare vor fi excluse din domeniul de aplicare al infractiunii.

Cu toate acestea, exista o serie de factori externi care sufera de pe urma acestui razboi al drogurilor. Acest lucru poate interveni in momentul in care apar acte de violenta create de pe urma interzicerii drogurilor. De asemenea, acest lucru implica si comercializarea acestor substante la negru ridicand rata fraudelor economice in aceasta zona.

Ce ar presupune legalizarea drogurilor

– reducerea crimelor violente;

– imbunatatirea responsabilitatilor vanzatorilor dar si siguranta drogurilor;

– reducerea comercializarii drogurilor catre copii;

– reducerea populatiei detinute non-violenta;

– ar putea sa se rezvolve problema adevaratelor infractiuni;

– prevenirea supradozajului cauzat de droguri;

– protejarea drepturilor individuale.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *