imagine negativa

Exista o multime de dovezi stiintifice care au demonstrat deja ca perceptia noastra asupra imaginii corpului nostru poate avea un impact semnificativ asupra sanatatii noastre, comparativ cu greutatea corpului. Nu mai are rost sa spunem ca supraponderalitatea este o problema reala- dar, atunci cand esti complet de dezamagit de felul in care arati, acest lucru ar putea contribui si mai mult la inrautatirea starii tale de sanatate.

De-a lungul anilor, studiile realizate au incercat sa analizeze legatura dintre nemultumirea individuala privind greutatea corpului si sanatatea noastra. Intr-un raport realizat de oamenii de stiinta din Statele Unite, unde au fost implicate 100 de studente, cercetatorii au gasit o legatura intre imaginea negativa asupra propriului aspect si o „diminuare a calitatii vietii”. De asemenea, un alt studiu realizat in anul 2014 a demonstrat ca legatura dintre nemultumirea privind greutatea poate sta la baza debutului de diabet de tip II.

Chiar si mai devreme decat atat, in anul 2006, oamenii de stiinta au descoperit ca problema cu nemultumirea aspectului este una ce se afla in crestere, mai ales in randul celor tineri, in timp ce un studiu din 2013 a demonstrat ca legatura dintre modul in care ne vedem corpul si activitatile sanatoase pe care le adoptam nu au nicio conexiune cu greutatea- cu alte cuvinte- aceasta este o probelema care ar putea influenta greutatea unei persoane si nu ar trebui trata individual.

Imagine de sine negativa atrage depresia

In plus, este destul de clar ca oamenii care se simt bine cu ei insisi au grija de ei si de coprul lor. Atat studiul din 2013 cat si alte studii au mentionat ca cei care sunt multumiti cu imaginea lor dar si cu greutatea au tendinta sa faca mai mult sport, indiferent de kilogramele pe care le au. In general, cei care nu sunt fericiti cu aspectul lor fac mai putine exercitii fizice, pun mai multe kilograme pe ei si incep sa se priveasca dintr-o perspectiva negativa. De asemenea, exista riscul ca cei care nu au o imagine buna despre ei sa intre in depresie, iar din aceasta cauza incep sa isi piarda motivatia.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *