Un adult are nevoie de cel putin 7 ore de somn pe noapte. Totusi, o mare parte dintre oameni are probleme cu somnul, insomnia afectand milioane de oameni pe glob. Problemele de sanatate legate de insomnie si lipsa de somn sunt foarte variate, de la disfunctii ale sitemului imunitar, pana la imbatranire prematura, crestere in greutate si aparitia riscului de atac de cord. Din fericire, iti poti imbunatati somnul fara a apela la pastile si suplimente sintetice, doar prin consumul de diferite alimente.

Fulgii de ovaz sunt o mancare extraordinara inainte de culcare, foarte bogata in carbohidrati. De fapt, ovazul este foarte avantajos din doua motive, in primul rand, acesta ajuta la productia naturala de serotonina (o substanta care iti ridica moralul si te face sa te simti bine), iar in al doilea rand, este o mancare care se digera lent, lucru ce te va face sa fii satul toata noaptea, reducand probabilitatea ca te vei trezi din somn pentru a manca. Deci daca vei consuma un bol de ovaz cu lapte inainte de culcare, este clar ca nu vei avea probleme cu somnul, cel putin din punctul de vedere al stomacului.

Nautul este foarte delicios si contine cantitati foarte ridicate de vitamin B6, o vitamina esentiala pentru producerea de melatonina, hormonul responsabil cu somnul. Daca nu este produsa in cantitati suficiente, melatonina nu te poate ajuta sa adormi, fapt ce poate duce la insomnii. Nautul stimuleaza foarte mult productia de melatonina, ceea ce te va face sa adormi mult mai rapid si te va tine adormit pana dimineata.

Bananele au fost folosite ca un „inductor” de somn natural de foarte multa vreme, deoarece, la fel ca si ovazul sau nautul, bananele ridica nivelele de melatonina si de seratonina. Pe langa asta, sunt delicioase si ajuta la relaxarea muschilor, ajutandu-ne sa adormim intr-un mod natural.

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *