Invata ceva nou in fiecare zi

Fiecare dintre noi are o inclinatie catre ceva aparte, fiecare este bun la ceva anume, are un dar, un talent, potential. Insa ceea ce ii deosebeste pe cei buni de ceilalti, este capacitatea acestora de a invata eficient. Pentru a putea fi si tu unul din aceste persoane care invata ceva nou in fiecare zi, daca nu esti deja unul, ar trebui sa incerci sa-ti schimbi putin viziunea asupra lucrurilor obisnuite de zi cu zi.

De obicei oamenii isi impart timpul, pentru diverse activitati planificate sau nu, la fel sta treaba si cu invatatul, Este un timp in care inveti si un timp in care nu. Asa este conceput si sistemul educational, petreci un timp invatand, apoi ajungi sa lucrezi pe baza a ce ai invatat. Insa pentru a putea invata ceva nou in fiecare zi, ar trebui sa fii constient de faptul ca indiferent de ai terminat sau nu studiile, trebuie sa fii mereu pregatit sa asimilezi noi cunostinte. Incearca sa fii mai curios, sa pui mai multe intrebari, intrebari banale in legatura cu ce mananci, ce vezi, felul cum se desfasoara activitatile in compania in care lucrezi, cum este o cultura diferita, orice, atat timp cat adresezi intrebari si primesti raspunsuri sau nu, vei avea ceva de invatat, ceva de observat.

Tot ce va trebui sa faci odata ce ai obtinut o serie de informatii este sa o folosesti in mod constructiv, sa incerci sa pui in aplicare ce ai invatat nou, sau sa incerci sa iti aprofundezi cunostintele in acel domeniu, daca il gasesti interesant. Indiferent de cat ar fi de diferite domeniile in care obtii informatii, ar trebui sa incerci sa unesti punctele, si sa vezi la ce si cum te pot ajuta acestea. Astfel vei ajunge sa inveti ceva nou in fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *