Este foate evident faptul ca a invata cum sa faci programare te poate ajuta foarte mult in deschiderea exact a acelor usi care trebuie sa ti se deschida. Iustin Paraschiv este acel programator din Romania care incearca sa faca mai pe intelesul tuturor limbajele de programare folosite in aceasta lume. Exista mai multe asemenea limbaje de programare despre care vorbeste programatorul/bloggerul, dar in cele ce urmeaza este vorba despre Java.

Despre Java. Ce te sfatuieste programatorul Iustin Paraschiv?

Persoanele care isi doresc sa intre in lumea fascinanta a programarii sau a web design-ului, se pot intreba care sunt cele mai bune alegeri de invatat pentru inceput. Dat ca exemplu de Iustin Paraschiv, Java este unul dintre cele mai populare limbaje din acest domeniu. Pana si cei care nu au nimic de-a face cu aceasta lume, au auzit cel putin de Java. Acest software este renumit pentru construirea de back-enduri pentru aplicatiiile web ale afacerilor moderne.

Dupa cum sustine programatorul Iustin Paraschiv, Java este probabil cel mai indelungat, persistent si influent limbaj de programare dintre toate cele existente in ziua de azi. Utilizarea extinsa a limbajului on si off web, pe diferite platforme de lucru, sisteme de operare si dispozitive, a facut Java cel mai cautat software din sfera IT. De ce iti transmite Iustin Paraschiv ca Java este un limbaj „must know” in societatea moderna?

Motive pentru a invata limbajul de programare Java iti da Iustin Paraschiv

    1. Java este un limbaj usor de invatat. Nu este de mirare, chiar daca se crede altceva, ca Java este simplu de invatat, fie ca este vorba despre un amator in acest domeniu, fie ca este vorba despre cineva care incearca sa isi insuseasca cunostinte si despre un alt limbaj de programare. Ideea ca Java dispune de o sintaxa fluenta in limba engleza cu caractere minimale, il face foarte usor de aprofundat pentru oricine vrea sa il inteleaga si sa invete cat mai rapid. Acest limbaj este foarte util pentru task-urile automate si pentru o simpla identificare a erorilor de software sau de hardware.
    2. De asemenea, Iustin Paraschiv sustine pe blogul sau faptul ca Java ofera oportunitati grozave in ceea ce priveste jobul. Un salariu mediu pentru un programator in Romania poate ajunge si la 3 000 de RON, idee care incurajeaza foarte mult in invatarea si a altor limbaje de programare – ca Java. Ce ai putea sa iti doresti mai mult? Si daca un programator nu se simte apreciat in Romania pentru munca pe care o face, atunci poate pleca oricand in afara, unde salariul minim ajunge si la 1000 de euro, in comparatie cu tara noastra.
    3. Iustin Paraschiv se refera la Java ca la un limbaj de programare orientat pe obiecte. Dezvoltarea de aplicatii de tip OOPS este relativ simpla si mentine, de asemenea, sistemul modular, flexibil si extensibil. Odata ce vei intelege conceptele OOPS cum ar fi Abstractizarea, Incapsularea, Polimorfismul si Succesiunea, vei avea o imagine limpede despre Java si despre cum poti sa treci mai departe in invatarea acestui limbaj.
    4. Mai mult de atat, programatorul Iustin Paraschiv iti transmite faptul ca Java este independent de o platforma. Sloganul Java  – „‘Write once, run anywhere” – justifica destul de bine faptul ca Java este o adevarata binecuvantare pentru oricine se afla in domeniul programarii. Cele mai multe dintre aplicatiile Java sunt dezvoltate in mediul Windows si functioneaza in platforma UNIX. Java este independent de platforma, de aceea se afla pe primul loc in alegerea programatorilor din toata lumea.

Pentru a incheia, la recomandarea programatorului Iustin Paraschiv, este foarte simplu si util de invatat Java. Pentru toate persoanele care isi doresc sa isi creeze o cariera in IT, a dobandi abilitati de lucru in Java poate ajuta foarte mult in atragerea atentiei din multimea de oameni care fac aceleasi lucruri.

Blogger: Oana M. Roman

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *