Atunci cand esti o companie mare, internationala, celebra si care este mereu in vizorul presei si al publicului de pretutindeni, trebuie sa ai grija de imaginea ta si de strategiile pe care le folosesti pentru a-ti imbunatati relatiile cu cei din jur sau pentru a mentine un contact esential cu cei din jur.
Este de stiut ca o firma de talie internationala trebuie sa dea dovada de transparenta in cadrul contactului cu publicul si cu toti stakeholderii, pentru a castiga increderea, pentru a-si retine o clientela fidela si pentru a convinge pe cat mai multa lume de buna credinta pe care o detine si de buna functionare a lucrurilor.
Insa, pe cat de important este aspectul transparentei in cadrul activitatii unei companii mari, pe atat de important este si aspectul confidentialitatii. Clauze si politici de confidentialitate sunt semnate de toti angajatii unei mari firme de pe piata internationala. Este esential ca secretele, strategiile si ideile pe care le pune in practica o firma, sa fie cat mai ascunse ochilor curiosilor, dar mai ales ascunse in fata concurentilor, care nu-si doresc altceva decat sa afle marele secret al afacerii companiei rivale.
Asadar, educarea angajatilor si a tertelor parti care au legatura cu domeniul si cu activitatile unei anumite companii este esentiala si un factor major care nu poate duce decat la o buna desfasurare a lucrurilor si la o treaba care sa mearga ca pe roate.
Atunci cand vine vorba despre testarea unui produs ce urmeaza a fi lansat pe piata, o anumita firma nu trebuie neaparat sa se axeze pe organizarea de focus-grupuri, pentru ca nu neaparat doar aceasta metoda cantitativa de cercetare poate da rezultate bune. O alta metoda ideala pentru testarea calitatii si functionarii unui produs sau serviciu, in cadrul unei afaceri, poate fi reprezentata de atentia acordata utilizatorului final, care este pana la urma tinta crearii si punerii in aplicare a unui produs sau serviciu.