Muzica nu deriva din inspiratia gasita la intamplare. Piesele nu sunt un haos. Ci mai degraba, acestea implica anumite structuri, tipare, repetitii si alte caracteristici care le fac pe acestea recognoscibile pentru fiecare ureche umana. In cele din urma, muzica este un fel de stiinta in sine – un tip de sunet fascinant si vibrant care trece prin perceptia aurala a oamenilor si patrunde in universul care ne inconjoara.
Noi, oamenii, avem organe special create pentru a detecta orice tip de sunet posibil. Urechile noastre atrag tot felul de sunete, de la ciripituri si cantece de greieri si pana la sunete mai dure ca de fierestraie, ciocane si de asemenea muzica clasica care se aude la radio. Putini dintre noi isi fac timp chiar sa le pese de felul in care ajung aceste sunete dintr-o parte in alta si cum sunt create ele. Chiar exista o stiinta si in spatele muzicii.
Toata muzica provine de la principiile regasite in fizia si matematica. De fapt, cu multe secole in urma, cativa academicieni au luat in considerare studiul muzicii ca un fel de stiinta. Era privita ca o disciplina importanta, alaturi de matematica, geometrie si astronomie. In zilele noastre, multi oameni sunt de acord cu faptul ca muzica este esentiala, insa nu ii ofera recunoasterea stiintifica pe care o merita. Fie ca asculti rock, fie ca asculti muzica clasica, poate ca ceea ce te pasioneaza ar trebui sa fie studiat mai indeaproape. Tot ce se afla in acest univers este interconectat. Asadar, si muzica si fizica sunt la fel de bine legate una de cealalta. Vei vedea cum, daca vei fi atent.
Poate ca nu va asteptati la asta, insa, in timp ce un grup de persoane canta la o serie de instrumente, invata foarte bine sa controleze valurile de sunet. La fel este si cu bataile din palme, dupa un spactacol reusit.