dronadrona

Dronele nu mai sunt un secret in zilele noastre. Insa gradul lor de popularitate nu a ajuns pana acolo unde acestea sa fie livratori de mancare sau produse de orice fel. Insa dupa 2 ani de testare Google anunta ca intentioneaza sa faca asta.

Testele au avut loc in Australia, acolo unde s-a testat acuratetea dronelor. In cadurl testelor se pare ca s-a realizat cu succes livrarea unei sticle cu apa, a unei truse de prim ajutor si nu in cele din urma a unei portii de mancare pentru caine. Dronele au fost capabile sa transporte lucruri chiar si pe distante de un kilometru.

Aceasta alternativa de teren, de transport va permite sa economisim numeroase resurse si asta pentru ca tine si de timp si de combustibili, de poluarea in mediu. Dronele au in medie o inaltime de un metru si jumatate si pot zbura de la 40 pana la 60 de m inaltime.

Google se afla se pare intr-o competitie cu Amazon in ceea ce priveste transportul produselor cu ajutorul dronelor. Asta pentru ca un anunt oficial ce a venit din partea celor de la Amazon inca din iarna anului trecut i-a facut pe cei de la Google sa avanseze totul. S-a spus atunci ca intentia este de a crea in maximum de 5 ani o tehnologie a dronelor care sa livreze clientilor produsele cumparate online.

Avansand  cu proiectele Google l-a numit pe fondatorul Athena Technologies responsabil cu a crea un sistem de control pentru drone. Proiectul initial numit Wings, atat de sugestiv pentru ceea ce inseamna dronele a fost continuat pana in punctul de a avea un prototip testat.

Cu toate acestea orice avant inseamna si nevoia de a adapta totul la legislatia in vigoare deci inca dureaza pana cand sa existe posibil sistemul de livrare cu ajutorul dronelor.

De

Un comentariu la „Livrare cu drone”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *