Sa traim intr-un mediu curat, sa aerisim incaperea, sa stergem praful defineste ceea ce in mod normal inseamna rutina pentru a pastra mediul in care traim la un nivel satisfacator din punct de vedere igienic. Insa departe de noi sunt acele lucruri care inmagazineaza sute de microbi si fara sa stim. Pe cat de surprinzator pe atat de adevarat ai dori poate sa scapi de cateva obiecte din casa care te pot imbolnavi:

  1. Pernele. Indiferent ca sunt doar pur decorative sau cele care iti aduc confortul orelor de odihna acestea ajung sa fie pline de acarieni si praf. Tindem sa credem ca in timp perna devine mai moale si mai buna insa de fapt aceasta isi va dubla greutatea din cauza „chiriasilor”. Un simplu test va face sa iti dai seama daca mai este cazul sa o pastrezi: revenirea la forma initiala dupa ce o pliezi.
  2. Salteaua patului. Se promite calitate si un material care sa tina la distanta alergiile. Insa indiferent cat de calitativa este o saltea aceasta trebuie schimbata destul de des. Desi nu multi sunt cei care sa fie dispusi sa investeasca anual in saltele sa ne gandim la suprafata acesteia si cat de multi acarieni poate depozita. Un real pericol, o adevarata nebunie de microbi.
  3. Aspiratoarele. Sau mai exact filtrele acestora. Desi promit sa ne tina la distanta de praf si de microbi de fapt in timp nu se mai poate ajunge la acelasi nivel promis. In general se vorbeste de depasirea pragului de 6 ani cand un aspirator este deja „obosit” si trebuie inlocuit.
  4. Nu in ultimul rand masinile de spalat au nevoie de inlocuire o data la 10 ani. Oricat de curata ai avea impresia ca este de fapt este o sursa de bacterii ce pot aduce infectii urinare, pneumologice si nu numai.

Asadar, cat de curat este la tine acasa?

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *