suceavalive.ro

In mod normal, orice schimbare sau transformare care apare in rutina noastra obisnuita ne face sa ne simtim vulnerabili si cuprinsi de o stare de slabiciune. Efectele negative ale acestei stari se evidentiaza cel mai bine la locul de munca, acolo unde productivitatea noastre scade simtitor. Cel mai adesea, aceste efecte sunt intalnite atunci cand se face tranzitia de la un anotimp friguros la unul cald sau chiar invers.

Astenia de primavara, de toamna, precum si senzatiile de extenuare au devenit afectiuni tot mai frecvent intalnite cauzate de epuizarea corpului si a organismului, a stresului prelungit, alimentatia deficitara si lipsurile de nutrienti esentiali.

Astenia de primavara se remarca prin starea de oboseala mai accentuata decat de obicei si se manifesta de-a lungul unei intregi zile cu toate ca nu depunem un efort suplimentar. Consecintele negative ale instalarii asteniei de primavara sunt fizice, insa se pot manifesta si in plan mental sau emotional, determinand simptome similare depresiei.

Conform Suceava Live este important sa urmezi sfaturile oferite de specialisti si sa lucrezi putin la psihicul si la obiectivele tale. Iata, asadar, cateva idei interesante de urmat pentru a preveni sau a indeparta astenia de primavara.

  1. Ofera-ti un somn odihnitor

Este inutil de precizat nenumaratele beneficii pe care le aduce somnul organismului tau. O zi buna se resimte chiar de dimineata, iar atunci cand stii ca ai probleme cu astenia, este necesar sa iei in calcul toate conditiile ce iti sunt favorabile pentru a te trezi cu o dispozitie buna si relaxata.

Acest lucru nu poate avea loc daca te lasi prada nenumaratelor proiecte pe care vrei sa le termini intr-un timp record, iesirilor si distractiilor pana la orele tarzii sau alte activitati care te impiedica sa iti respecti orele de somn. Trebuie sa iti creezi de la inceput cateva obiective care sa iti favorizeze conditiile unei odihne de calitate.

In acest scop, trebuie sa ai in vedere si aspectele de ordin material, astfel ca ambianta din dormitor va trebui sa respecte cateva cerinte. Camera va trebui aerisita, temperatura pe durata noptii sa varieze intre 21 si 23 de grade Celsius, pentru a nu suferi nici de cald, dar nici de frig. Dispozitivele tehnologice pot si ele sa intrerupa sau sa afecteze calitatea somnului, motiv pentru care opreste televizorul si blocheaza toate notificarile de pe telefon.

  1. Pregateste-ti mese sanatoase

Nu ai nevoie de diploma culinara pentru a-ti pregati un mic dejun sanatos ce include alimente de baza cu care erai obisnuit/a in copilarie. Trebuie sa lasi in urma alimentele grele, care ar putea sa iti ingreuneze digestia sau sa iti accentueze oboseala. Opteaza pentru alimente usoare, naturale, precum fructele si legumele, salate si ceaiuri.

  1. Incepe ziua cu exercitii fizice

Poate parea de-a dreptul enervant si greu sa te trezesti mai devreme pentru a-ti pune corpul in miscare, insa acest lucru va tine in primele 2 sau trei zile, deoarece mai tarziu organismul deja obisnuit iti va cere zilnic acest lucru. Cateva extensii, genuflexiuni si reprize de stretching pot fi o adevarata placere si binecuvantare pentru sanatatea ta.

Poti gasi mai multe informatii aici despre cum sa invingi in lupta cu astenia de primavara si despre cum sa iti relaxezi corpul si mintea in aceasta perioada in care simti ca vei cadea prada vulnerabilitatii. Elimina toate motivele de stres si adopta doar obiceiuri sanatoase – intrucat toate aceste lucruri iti vor face doar bine si te vor ajuta sa revii la acelasi nivel de productivitate la munca.

De admin