mahala

Mahalale celebre

Mahalele lumii moderne nu se difera foarte mult de mahalele despre care ne vorbea I.L. Caragiale sau alti scriitori internationali cand era vorba despre dezvaluirea adevaratei fete a societatii in care traiam.

Colonias din Texas

Intalnite in mai multe zone din Texas dar si in alte zone din sud-vestul american, comunitatile care formeaza cartierele sarace intinse, cunoscute si ca colonias, sunt formate, in cea mai mare parte a lor, din oameni hispanici. Unii dintre acestia au venit din Mexic catre America in cautarea unei vieti mai bune, in timp ce altii s-au nascut in colonie si nu cunosc nimic inafara coloniei.

In aceasta mahala exista mai mult de 2300 de comunitati iar numarul total al populatiei este estimat la aproape 500.000 de oameni. Avand in vedere ca majoritatea oamenilor care traiesc in aceasta comunitate sunt rezidenti fara forme legale de sedere, obtinerea unui numar real al populatiei devine o situatie destul de dificila.

Mahwa Aser, Yemen

Intalnita chiar langa Sana, capitala Yemenului, mahalaua cunoscuta ca si Mahwa Aser este una din cele mai sarace si mai periculoase zone de pe Pamant. Casa lui Akhdam, descendentii africani sunt tratati ca si cetateni de categoria a doua, iar zona serveste asemeni unei inchisori pentru cei 17.000 de rezidenti.

Locuitorii de aici sunt exclusi fata de orice serviciu public din Yemen si nu prea au niciun fel de drept uman. Acest lucru ii determina sa fie blocati intr-un loc pe care occidentalii nici macar nu reusesc sa si-l imagineze. Aici nu exista sistem de canalizare, energie electrica, teren arabil sau infrastructura si sunt lasati sa cerseasca sau sa lucreze in curatarea strazilor din capitala statului.

Orasul Mortilor, Cairo

Incredibil in timpurile in care traim, o necropola adevarata chiar exista in Egipt, cunoscuta ca Orasul Mortilor. Acesta exista de peste 700 de ani, iar cei 18 milioane de rezidenti sunt obligati sa traiasca printre mormintele stramosilor lor. Numarul de rezidenti „morti” se estimeaza ca ajunge pana la un milion de morminte.

Cu toate acestea, casele rezidentilor par a fi aproape normale, cu bucatarie, curte si chiar gradina iar fiecare mormant este acoperit cu o lespede de piatra. Cu toate acestea energia electrica nu prea exista, nu exista politie sau securitate de orice fel. Cu toate ca viata langa cei morti este ilegala, guvernul din Egipt pare sa nu ia nicio masura in acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *