Infarctul miocardic, cunoscut si ca atacul de cord, rezulta din acumularea unei cantitati mari de sange in inima, cauzand un blocaj al celulelor cardiace, din cauza lipsei de oxigen. Exista mai multe substante care favorizeaza aparitia unui infarct miocardic, precum sodiul, grasimile saturate si dietele formate din cantitati mari de calorii. Pentru a fi sanatos, dieta cat si inima ta trebuie sa fie intr-o relatie foarte apropiata. Nu exista nici o mancare care sa-ti anuleze in mod miraculos riscul de a dezvolta un atac de cord, insa exista cinci mancaruri bune care il vor reduce drastic.

Mancarurile bogate in sodiu iti vor creste tensiunea arteriala, implicit riscul de a face un infarct. Majoritatea oamenilor consuma zilnic o cantitate de sare mult mai mare decat au nevoie, obicei extrem de nesanatos pentru sanatatea inimii. Pentru a anula efectul produs de sare si de alte mancaruri nesanatoase, avem cinci mancaruri care sunt „de partea noastra”.

Bananele – O banana pe zi furnizeaza 500 mg de potasiu, care reduce drastic presiunea arteriala. Consuma-ti „prietena inimii tale” in fiecare zi si vei putea uita de grija unei tensiuni arteriale ridicate.

Soia – Foarte bogata in proteine, minerale, vitamine si acizi grasi omega trei, soia este o alternativa extraodinara pentru carnea rosie. De asemenea, este are un continut mult mai scazut de grasimi si un continut mult mai ridicat de fibre decat orice tip de carne.

Ovazul – Fulgii de ovaz ne ajuta sa reducem substantial nivelul de colesterol, prin unirea moleculelor necesare la formarea de colesterol si escortarea acestora afara din fluxul sangvin.

Verdeturile – Consumati salata, varza, spanac, castraveti, mazare si in general orice alta forma de verdeata pentru o inima sanatoasa. Sunt o sursa extraordinara de antioxidanti, calciu si acizi grasi omega 3.

Ceaiurile – Ceaiurile contin antioxidanti care te vor ajuta sa-ti protejezi arterele si venele impotriva accidentelor vasculare, in acelasi timp reducandu-ti si tensiunea arteriala. Daca bei cel putin doua cesti de ceai in fiecare zi, vei putea sa-ti reduci riscul de a avea un atac de cord cu cel putin 40%.

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *