Mancarurile cele mai usor de digerat sunt acele mancaruri care sunt foarte bogate in fibre insolubile si foarte sarace in grasimi. Legumele si fructele precum sunt pepenele verde si bananele sunt adesea recomandate pentru persoanele cu un sistem digestiv slabit. Pentru a dispune de o digestie cat mai rapida, ar fi ideal sa urmezi o dieta vegetariana. Totusi, chiar daca nu poti sa fii vegetarian, exista o multime de mancaruri foarte usor de digerat, mancaruri despre care vom vorbi in continuare.

  • Orezul fiert. Doctorii recomanda adesea sa folosim o dieta bogata in orez pentru a avea parte de o digestie mai buna. Substantele continute in orez pot sa te ajute sa-ti stimulezi procesul digestiv, pentru o asimilare mai usoara si mai eficienta a alimentelor ingerate. Sistemul digestiv nu trebuie sa faca aproape nici un efort pentru a „sparge” carbohidratii continuti in orez. Cu toate ca orezul brun este o alegere mult mai buna si mai sanatoasa decat orezul alb, acesta din urma este mult mai rapid digerabil si poate fi transformat mult mai usor in zaharuri.
  • Fructele. Fructele precum pepenele verde, portocalele, capsunile, ciresele si multe alte fructe, sunt foarte usor digerate datorita continutului extraordinar de apa de care dispun acestea. Pepenele verde este mancarea cea mai rapid asimilabila, cu un timp necesar digestiei de in jur de 20 de minute. Bananele, piersicile si caisele, contin anumite enzime care ajuta la promovarea unei digestii sanatoase.
  • Iaurtul. Cu toate ca iaurtul nu contine deloc fibre, acesta este o doza serioasa de bacterii benefice pentru sanatate, bacterii care te pot ajuta sa scapi de discomfortul abdominal si de balonare, probleme legate de diverse disfunctii digestive. Bacteriile sanatoase reduc considerabil numarul de bacterii nocive din tractul digestiv, lucru care promoveaza o digestie cat mai buna si cat mai sanatoasa.

De

Un comentariu la „Mancaruri usor digerabile”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *