airpodairpod

Airpod este o alternativa perfecta pentru vehiculele actuale deoarece nu are nevoie de vreun carburnat, acesta functionand doar pe aer comprimat.

Acest model de masina a fost planificat sa fie produs in trei configuratii diferite care pot varia in functie de numarul de locuri si de cantitatea de depozitare a marfurilor, pastrand acelasi sasiu de baza. Aceasta masina este conceputa ca un vehicul urban cu zero emisii. O serie de masini prototipuri au fost testate de care KLM/AirFrance ca vehicule pentru aeroport.

MDI a promis o productie a AirPod din anul 2000, dar acestea nu au fost puse spre vanzare nici pana in anul 2015. In septembrie 2013 a fosst publicat un anunt despre vanzarea masinii Airpod in vara anului 2014, aceasta fiind fabricata in Sardinia, Italia. Cu toate acestea, nicio masina nu a fost vanduta pana in prezent.

Atfel, la finalul anului 2015, compania americana Zero Pollution Motors va lansa pentru publicul larg modelul AirPod, un autovehicul ce poate functiona doar pe baza de aer.

Acesta este primul model ce va fi scos la vanzare pentru publicul larg, specialistii incercand sa creeze masini care sa functioneze doar pe baza de aer inca din secolul XIX.

Constructorii au finalizat proiectul si sustin ca acest model va putea fi achizitionat incepand cu finalul anului pentru aproximativ 9000 de euro. Masina a fost proiectata in Franta de catre o companie americana avand finantare multinationala.

Masina are doua portiere, trei roti, nu are pedala de acceleratie si ii lipseste si volanul, putand fi controlata doar dintr-un joystick, functionand doar pe aer, care ii alimenteaza pistoanele.

De asemenea, s-a afirmat ca masina va fi pusa la vanzare in anul 2014, cu o autonomie de 100 km cu un pret de 7000 de euro. Totoada, inventatorii au lansat si un alt tip de motor, mai imbunatatit, care ar folosi si ceva combostibil in plus fata de aerul comprimat, oferindu-i o autonomie de 250 km, pretul acestuia fiind de 8000 de euro.

Cu toate acestea, masina are si minusuri, deoarece spatiul este foarte mic. Viteza maxima ce o poate atinge este de 80 km/h iar autonomia de cel mult 200 de kilometri.

De admin

Un comentariu la „Masina viitorului- AirPod”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *