meteosensibilitateameteosensibilitatea

Ai auzit cu siguranta de astenia de toamna sau de primavara. Si totusi nimic nu se compara cu trecerea la o zi mai scurta, la o zi cu mai multe ploi de la caldura placuta a verii. Sunt frecvente schimbarile de stare destul de dese si de bruste. Asa ca trebuie sa iei in considerare meteosensibilitatea.

Stiai ca meteosensibilitatea afecteaza mai mult pe cei care locuiesc in zona urbana? De asemenea se pare ca cele mai afectate sunt femeile fata de cazul barbatilor. Ce poti sa faci? Tine situatia sub control tinand cont de anumite detalii precum:

  1. Sportul ajuta caci regleaza secretia de endorfine, acel hormon care ne face sa ne simtim bine. Cateva minute pe zi de sport sunt suficiente pentru a combate acele efecte mai putin placute. Desi in cazul celor care nu practica sport in mod normal poate parea ceva mai dificil conteaza chiar si o plimbare in parc cand vremea este placuta.
  2. Alimentatia este cea care te ajuta si in acest sens. Asadar, consuma in stil clasic pana la urma fructe si legume proaspete, consuma ciocolata de asemenea pentru a spori starea de bine prin secretia de dopamina si nu in ultimul rand tine cont de suplimente de magneziu care sa te mentina fresh si sa nu simti oboseala.
  3. Somnul este si el necesar. Acum insa parca se cere mai mult asa ca ofera-i organismului ceea ce are nevoie si ceea ce cere pana la urma. Asadar, nu pierde noptile si gandeste-te la beneficiile pe care le ai de la somn. Nu uita de 8 ore de somn pentru femei insa modul ideal fiind de 9 ore.
  4. Pentru ca vei intalni o stare de oboseala permanenta tine cont si de modul in care aromaterapia actioneaza. Asadar, mizeaza pe salvie pentru oboseala psihica, levantica pentru starea de relaxare sau orice alta aroma in functie de preferinte.Fie ca te energizeaza fie ca te relaxeaza bucura-te de toate simturile coplesite de rasfat.

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *