painepaine

Painea ingrasa. De cate ori ai auzit asta? Si pentru ca militam pentru consumul de paine exista se pare si mituri despre consumul de paine. Pana cand sa afirmi ca este sau nu ceea ce ar trebuie sa consumi tine cont de realitatea din spatele acestui caz.

Asadar, din sirul de mituri cu si despre paine se numara:

  1. Painea prajita isi pierde din nutrienti asa ca nu este buna de consum. De fapt este total gresit si asta pentru ca desi pierde din cantitatea de apa nu are totusi o cantitate scazuta in ceea ce priveste nutrientii. In plus, painea prajita este buna pentru digestie asa ca este total sanatoasa si buna pentru consum, mai ales pentru cei care se preocupa de mancarea sanatoasa pe care o consuma in fiecare zi.
  2. De ce painea ingrasa. De fapt este gresit spus ca ingrasa caci pana la urma conteaza nu numai cantitatea de paine care se consuma ci si modul in care se combina. La fel se intampla si cu alte produse, spre exemplu cu carnea care nu ar trebuie sa fie combinata cu cartofii prajiti din ideea ca ar avea valori calorice mai mari.
  3. Painea baloneaza? De fapt nu exista o certitudine ca ceea ce duce la o astfel de problema sta in painea consumata. Mitul conform caruia painea proaspata este cea care baloneaza nu este tocmai cel cu baze reale de a explica astfel.
  4. De ce este painea neagra mai buna. Acest lucru tine de faptul ca faina alba este cea rafinata asa ca are un continut mai mic de valori nutritionale. Painea neagra este cea care contine mai mult magneziu, fosfor si vitamine.
  5. Cata paine se consuma  pe zi. Daca ar fi sa tinem cont de nivelul de glucide pe care ar trebui sa il consumam zilnic avem nevoie de un maximum de 250 de g. In conditiile in care o felie de paine contine doar 25 de g imagineaza-ti ca nu este o problema in a consuma parca si cu frica cele 2 felii de paine per portie.

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *