Mituri explicate- ce sa nu crezi despre obiceiurile verii

Vara ai tendinta de a manca cat mai rece, de a bea apa cat mai rece insa multe din astfel de obiceiuri aduc un minus pentru starea de sanatate. Sa crezi sau sa nu crezi? Iata cateva mituri ale verii pe care sa le stii explicate:

  1. Sa ai baza in ventilator? Pentru ca simti nevoia de aer rece ventilatorul este una din cele mai comune optiuni. Ce trebuie sa stii ca nu are de ce sa iti faca rau. Desi unii ar crede ca iti „fura” din oxigen ca si cand ar rarefia stratul de oxigen necesar altii considera ca acesta ar putea sa iti ofere un aer prea rece cel putin pe timp de seara si ai putea sa ajungi in hipotermie. Dar exista si acele sisteme inteligente cu termostat.
  2. Aerul conditionat nu este nici el sanatos. Sa crezi? Partial caci tine mai degraba de aparatul in sine care aduna in filtrul sau virusi, praf si asa mai departe. Practic acesta filtreaza aerul dintr-o incapere si il recircula astfel ca daca nu se pastreaza in termenii necesari de ingrijire ar putea fi sursa de boala pentru unii.
  3. Sa bei apa rece. De fapt este un mit caci tot ceea ce este rece nu face altceva decat sa provoace o stare de dezechilibru al organismului si nu faci altceva decat sa il provoci la o nevoie de echilibrare de fiecare data. Si trecerile bruste de la rece la cald si inverse pot provoca un soc deci trebuie sa ai in vedere acest aspect.
  4. Sa nu consumi gheata sau inghetata. Partial adevarat, partial fals. In ceea ce priveste inghetata aceasta se topeste sau ar trebui sa se topeasca la fiecare inghititura, spre deosebire de gheata care ar putea sa iti dea rosu in gat mai tarziu.

Vara nu este atat de usoara pentru unii privind rezistenta la temperaturi ridicata si cu toate acestea nu trebuie sa exagerezi in a alege sa bei cele mai reci lichide.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *