Te-ai intrebat vreodata cat de multe lucruri stiintifice chiar sunt adevarate? Ei bine, stiinta este un domeniu care incearca sa ne dovedeasca ca unele aspecte naturale chiar sunt adevarate, dar cu toate acestea exista si lucruri false. Exista o multime de lucruri stiintifice care nu sunt deloc adevarate si care ar putea sa te surprinda cu adevarat. Sau, poate ca esti foarte bine educat si stii sa faci diferenta intre ceea ce este adevarat si ceea ce este fals.

De exemplu, stii sa raspunzi la urmatoarea intrebare? Care este cel mai inalt munte din lume? Daca ai raspuns cu Everest imi pare rau sa iti spun, dar este gresit. Nici Muntele Everest si nici Kilimanjaro nu reprezenta raspunsul adevarat. De fapt, mMuna Kea- Hawaii este mai inalt- daca se masoara intreg muntele, inclus si partea care se afla si sub apa.

Cu ce ne-a mintit stiinta?

Oamenii au cinci simturi- de fapt, avem mai multe simturi. Oamenii de stiinta inca nu stiu exact cate- in jur de 20 oricum- dar cert este ca exista mai multe simturi decat gust, vaz, auz, miros si tactil. De exemplu, foamea si setea fac parte din categria nociceptiei- adica abiltatea de a simti durere.

Liliecii sunt orbi- Ei bine, acest lucru ar putea fi socant pentru tine. Cu totii am invatat ca liliecii nu au vaz si se bazeaza pe auz si pe undele sonore pentru a sti in ce directie se indreapta. Cu toate acestea, liliecii chiar au vaz si pot sa se foloseasca de el atunci cand doresc sa se deplaseze undeva. De asemenea, au si viziune de noapte, ceea ce insemna ca vad mai bine pe timpul noptii. Ceva mai socant decat atat? Liliecii nu se transforma in vampiri noaptea.

Un fulger nu loveste de doua ori in acelasi loc- Nu numai ca oamenii au acceptat acest lucru, dar stiinta a repetat atat de mult acest lucru incat a devenit un cliseu. Cu toate acestea, a spune un lucru din ce in ce mai des nu face ca acesta sa fie si adevarat. Potrivit NASA, sansele ca un fulger sa loveasca in acelasi loc sunt de 45%; in plus, acest lucru se petrece mai des decat ai fi crezut vreodata.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *