Se spun multe despre apa si despre cantitatea perfecta pentru asta. Tinand cont de asta, exista numeroase mituri despre consumul de apa. Iata cateva dintre acestea:

  1. Celebrul mit despre cele 8 pahare de apa. De fapt cantitatea de apa pe care trebuie sa o consumam este relativa, depinzand de ceea ce facem ca si activitate zilnica si mai cu seama in functie de statura, postura fiecaruia.
  2. Apa bauta inainte de sport inseamna sanse mai multe sa te deshidratezi? De fapt este o mare greseala sa crezi asta. Din acest punct de vedere se considera ca apa consumata la orice moment din zi este benefica pentru ca previne deshidratarea si mai cu seama cand vine vorba de activitati precum cele legate de efortul fizic.
  3. Retentia de apa – ce legatura are asta cu apa in sine si cantitatea pe care o consumi? Se considera ca pe masura unei cantitati mici de apa corpul se va chinui sa retina fiecare picatura de apa. In acest sens se produc tot felul de probleme estetice si nu numai. Retetia de apa creste greutatea unei persoane, din punct de vedere vizibil membrele inferioare sau superioare se umfla deci exista probleme variate cu care se confrunta o persoana in aceasta situatie. Prefera in schimb sa consumi mai multa apa – cui pe cui se spala se pare.
  4. Ce legatura exista intre apa si tonifierea muschilor? Pe masura ce nu se tine cont de cantitatea potrivita de apa pe care o consumam in fiecare zi se pare ca pana si muschii sunt cei care au de suferit. Tonifierea muschilor se vede asadar si in ceea ce inseamna raportul fata de cantitatea de apa consumata.

Culmea, credem tot felul de mituri despre apa. Ce ne costa in schimb sa consumam atat cat organismul cere?

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *