Astazi citeam despre legea care schimba pentru totdeauna lumea modei si ce sunt obligate modelele sa faca pentru a poza. Am descoperit ca acum ceva luni Israelul introdusese o noua lege care ataca in mod direct lumea modei. Cum anume? Israelul introdusese o lege conform careia modelelor foarte slabe le este interzis a poza. Totodata, este interzisa si prelucrarea imaginilor din reviste sau reclame deoarece acestea arata o lume perfecta, ori lume perfecta nu exista. Inca de mici ne uitam la televizor si vedem o lume in care femeile trebuie sa fie extrem de slabe pentru a fi “perfecte”, designerii promoveaza  dintotdeauna modele foarte slabe, ce lasa o senzatie femeilor cum ca ar trebui sa arate exact ca fetele de pe catwalk pentru a fi fericite si pentru a arata acum cum “trebuie”. Ce e trist e ca multe tinere cred foarte mult in asta si incearca sa slabeasca nu tocmai prin metode sanatoase. Multe tinere se vad mai grase decat sunt si fac orice numai pentru a slabi. Asa se ajunge in punctul in care foarte multe tinere se imbolnavesc de anorexie sau bulimie.

Cei care au introdus legea isi doresc ca astfel sa incurajeze promovarea modelelor sanatoase, cu forme normale, forme pe care le intalnim in viata de zi cu zi. In acelasi timp, acestia vor ca si ca revistele sa nu mai minta cu imagini retusate ale marilor vedete international. Vor sa puna capat iluziei deoarece modelul pe care il divinizeaza tinerele din ziua de astazi nu exista.

In Israel 2% dintre tinerele cu varste intre 14 si 18 ani au adevarate probleme de sanatate din cauza unei foarte proaste alimentatii.

Asa ca daca va numarati si voi printre tinerele care se vad mult mai grase decat sunt va dau un sfat: sunteti frumoase asa cum sunteti, sunteti frumoase pentru ca sunteti unice, si e cel mai important pentru ca sunteti sanatoase. Bucurati-va de sanatatea pe care o aveti si simtiti-va bine in propria piele si propriul corp!

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *