cafea

Motive sa bei cafea

Sa bei cafea echivaleaza in Romania cu servitul de ceai la ora 5 de la britanici. Am dezvoltat un soi de placere si un tabiet din acest punct de vedere, motiv pentru care incepem ziua cu o ceasca de cafea. Desi exista teorii conform carora cafea deshidrateaza spre exemplu specialistii spun ca exista si motive bune pentru care aceasta bautura poate fi considerata utila si necesara pentru organism.

Cafeaua este cea care te energizeaza- toata lumea stie asta. Efectul de cafeina se face in maximum de 30 de minute de la servirea cafelei. Cu toate acestea organismul are propriul sau sistem de trezire asa ca nu este tocmai indicat sa o bem la prima ora a diminetii. Dincolo de asta insa este cea care creste rezistenta la efort. In primul rand actiunea sa este cea care accelereaza ritmul inimii si ai parca energie cat pentru doi.

Consumul de cafea este cel care regleaza glicemia de asemenea. In cantitati moderate poate sa aiba control asupra glicemiei si mai mult decat atat reduce riscul de a avea debut de diabet. In acest sens ai suficiente motive sa o consumi insa nu cu prea mult zahar.

Pentru ca in continutul sau exista antioxidanti cafeaua este ideala si cand vine vorba de activitatea creierului. Se previne distrugerea celulelor si specialistii spun ca sutn sanse si sa se evite dezvoltarea bolii uitarii, Alzheimerului. Si de asemenea tot la nivel de creier reduce durerea de cap, migrena, stopand tensiuena ce se simte.

Cafeaua este din multe puncte de vedere necesara pentru o buna functionare a organismului. Insa pentru ca sunt numeroase controverse despre ea si actiunea acesteia tine cont sa nu o consumi in cantitati prea mari, cu prea mult zahar si nu in cele din urma sa nu fie  servita prea tarziu pe timp de zi si inainte de a dormi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *